Курси НБУ $ 39.57 € 42.12

Сьогодні відбудеться урочиста Академія «Генрик Юзевський: довірена особа Польщі та України»

21 вересня 2017 року о 18.00 у приміщенні Палацу культури м. Луцька  відбудеться урочиста Академія «Генрик Юзевський: довірена особа Польщі та України»


    Академія розпочне цикл заходів, які відбуватимуться у жовтні – листопаді 2017 року.  



З метою відзначення 125-річчя з дня народження Генрика Юзевського Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки ініціював проведення низки заходів, котрі мають на меті ознайомити громадськість регіону з діяльністю Г. Юзевського на державних посадах в українських та польських органах влади, його мистецькою творчістю зокрема, політично-економічним і культурно-громадським життям на Волині у міжвоєнний період загалом, оцінити роль волинського воєводи у формуванні українсько-польського порозуміння, окреслити сучасний стан, перспективи українсько-польської співпраці.
   Академія розпочне цикл заходів, які відбуватимуться у жовтні – листопаді 2017 року. Це численні круглі столи, екскурсії, конференції, виставки, презентації.
   Організатори - Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Генеральне консульство РП в Луцьку, Польський клуб в Луцьку.
   Довідка:
   Представник політичної еліти передвоєнної Польщі, публіцист, художник Генрик Юзевський – знакова фігура міжвоєнної історії Волині. Перебуваючи на посаді віце-міністра внутрішніх справ в уряді Симона Петлюри, працюючи волинським воєводою, він активно сприяв становленню польсько-українського порозуміння, формуванню українсько-польського «МИ».

Telegram Channel