Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Підкорили «Карпати», форсували «Ворсклу» – начувайся, «Динамо»?!

Волинь-нова

Підкорили «Карпати», форсували «Ворсклу» – начувайся, «Динамо»?!

Рівненський «Верес» піднімається на четверту сходинку в турнірній таблиці!

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Українська Прем’єр-ліга. 9 тур. «Верес» (Рівне) – «Ворскла» (Полтава) – 1:0 (1:0 – Євген Пасіч, 65 хв.)
16 вересня. Львів. Стадіон «Арена Львів». 1138 глядачів. Головний суддя Денис Шурман (Вишневе, Київська область).
«Верес»: Олександр Бандура, Василь Кобін, Володимир Адамюк, Сергій Борзенко, Сергій Сімінін, Роман Карасюк, Валерій Федорчук, Євген Пасіч (Антон Котляр, 82 хв.), Ростислав Волошинович (Геннадій Пасіч, 74 хв.), Руслан Степанюк (Євген Морозенко, 90 хв.), Михайло Сергійчук.
Головний тренер Юрій Вірт.



У роздягальні я подякував усім футболістам, бо вони проявили характер, бійцівські якості. Це була найскладніша наша перемога.



«Верес» із новачка УПЛ перетворюється на справжнісіньку грозу авторитетів! У позаминулому турі рівняни мало не відібрали очки у чемпіона – донецького «Шахтаря» (1:0). У минулому – декласували львівські «Карпати» (6:1). І ось – перемога над полтавською «Ворсклою» – 1:0! В усіх відношеннях, зокрема й у фінансовому, доволі стабільним колективом, який після фактичного зникнення «Металіста» та «Дніпра», а також прикрого «здуття» «Зорі» є чи не основним претендентом на «звання» «третьої сили» в українському футболі.
Перемога над цією «третьою силою» виводить «Верес» на четверте місце в турнірній таблиці! І це просто якась прекрасна казка, у можливість якої перед початком першості (та й після трьох стартових нічиїх із рахунком 0:0) навряд чи хтось вірив! Щоправда, рівнян може випередити ФК «Маріуполь», якщо маріупольцям таки зарахують три очка за матч із «Динамо» (нагадаємо, що рішення про технічну поразку киян прийнято, але законної сили ще не набуло).
До речі, перемога над полтавчанами стала для «Вереса» першою «домашньою» у першості. А приніс її рівнянам класний гол у виконанні Євгена Пасіча! Євген обігрався з партнером на правому фланзі, протягнув м’яч вздовж лінії штрафного до центру й «поклав» його у самісінький лівий кут воріт!
Це дебютний гол Євгена Пасіча у футболці «Вереса». А в попередньому турі так само дебютний влучний постріл вдався Геннадію Пасічу. Нагадаємо, що 24–річні брати–близнюки Пасічі переїхали до Рівного у міжсезоння з першолігового «Нафтовика–Укрнафти». І потроху стають «своїми» у колективі Юрія Вірта.
А вже 23 вересня на рівнян чекає матч 10 туру – в Києві проти «Динамо». Щоправда, вчора йому передувала зустріч 1/16 фіналу Кубка України з лідером Другої ліги в групі «А» – «Агробізнесом» із Волочиська. Матч закінчився з рахунком 2:1 на користь рівнян.
Тим часом чинний чемпіон і лідер нинішньої першості донецький «Шахтар» не зміг переграти в Одесі «Чорноморця». А напередодні поєдинку футбольно-інформаційний світ нашої держави «підірвали» чутки – капітана «гірників» Даріо Срну буцімто впіймали на вживанні допінгу. Жодної офіційної інформації щодо цього не з’явилося, проте Даріо не було навіть у заявці на матч із «Чорноморцем». Звісно, всі чекали післяматчевої прес–конференції Паулу Фонсеки. Перше запитання було саме про відсутність Срни. Тренер заявив, що дав капітану відпочити після виснажливого матчу проти «Наполі». Тобто, Фонсека не підтвердив чуток про проблеми Срни з допінг–тестом, проте й на рішуче спростування цих чуток це теж не скидалося…
Нагадаємо, що хорватський захисник виступає за «Шахтар» уже понад 14 (!) років. Якщо інформація про «завалений» допінг–тест офіційно підтвердиться, дискваліфікація фактично означатиме завершення кар’єри 35–річного Даріо Срни… І це буде дуже прикра ситуація як для «Шахтаря», так і для його без жодного перебільшення легендарного капітана.
«Динамо» ж скористалося осічкою «гірників» у матчі з одеситами. Кияни обіграли інший донецький клуб – «Олімпік» – і повернули собі перший рядок у турнірній таблиці. Перемогу їм приніс диво–гол Віталія Буяльського. Взяття воріт вийшло настільки видовищним, що нагадало кращі роки Дієго Марадони. Буяльський самотужки пошив у дурні п’ятьох гравців команди–суперника і таки забив!
Усі результати 9 туру: ФК «Олександрія» – «Сталь» – 4:1; «Верес» – «Ворскла» – 1:0; ФК «Маріуполь» – «Зірка» – 1:0; «Зоря» – «Карпати» – 0:0; «Чорноморець» – «Шахтар» – 0:0; «Олімпік» – «Динамо» – 1:2.



За воротами
Юрій ВІРТ, головний тренер «Вереса»:
«У роздягальні я подякував усім футболістам, бо вони проявили характер, бійцівські якості. Це була найскладніша наша перемога. У першому таймі не все виходило. Ми дали супернику простір у центрі поля. Шарпар, Чеснаков, Скляр розгулялися. У нас не було контролю м’яча. У перерві довелося перебудувати гру, зробити підказки гравцям. Вважаю, що другий тайм був за нами, бо «Ворскла» не створила жодного гольового моменту».


Telegram Channel