Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Золотий голос хлопця з Маневиччини відзначав і Президент України

Волинь-нова

Золотий голос хлопця з Маневиччини відзначав і Президент України

«Музика і пісня завжди будуть зі мною, але для здобуття фаху обрав технічну професію», — усміхається Володимир Бобік, випускник НВК «Колківська ЗОШ І–ІІІ ступенів-ліцей», неодноразовий призер обласних та всеукраїнських музичних конкурсів, вихованець заслуженого діяча мистецтв України Олександра Синютіна

Олена БИЧКОВА


Усе почалося зі «срібних дзвіночків»
Було б неправдою сказати, що Володя співав із дитинства і в його сім’ї з музикою пов’язані усі. Хоча прадідусь, який проживав на Горохівщині і був простим водієм, у складі аматорського гурту виступав на столичній сцені, підкоривши київських шанувальників пісні. Хист школяра помітили пізніше, і незабаром восьмикласник здобув перемогу на районному конкурсі «Срібні дзвіночки».
— Розвитком музичних здібностей я завдячую своєму вчителю і наставнику Олександру Синютіну, — каже Володимир.



Наполеглива праця, мудрі настанови педагога — ось, на думку Володі, запорука успіху.



Наполеглива праця, мудрі настанови педагога — і ось уже перемога на «Срібних дзвіночках» в області. А потім участь не лише в регіональних, а й у всеукраїнських конкурсах та фестивалях. Так, під час навчання в 10–му класі Володя успішно виступив у семи творчих змаганнях всеукраїнського рівня і у всіх зайняв призові місця. Щоправда, про це я дізналась від його мами Тетяни В’ячеславівни, директора Красновільської ЗОШ І–ІІІ ступенів. Сам же Володя про свої досягнення розповів коротко: «На конкурсах я розумів, що траплялися учасники слабші, а були й сильніші за мене, які мали за плечима навчання в музичних школах».


Про пісенні змагання дізнавалася мама, розуміючи, що участь у них дасть синові можливість реалізовувати здібності, набувати досвіду. Сприяла у вирішенні організаційних питань і директор ЦТДЮ Валентина Ковальчук. Серед підкорених співаком творчих вершин — всеукраїнський літературно-музичний фестиваль «Розстріляна молодість», де посів 2-ге місце, конкурс польської поезії імені Юліуша Словацького, де тричі здобував перемогу в номінації «Співана поезія». Пам’ятним був всеукраїнський пісенний фестиваль-конкурс «Соловейко України», засновником якого є благодійна організація — президентський фонд Леоніда Кучми «Україна».
-Участь у ньому особливо запам’яталася, адже спочатку слід було пройти «сліпе» прослуховування — співали за кулісами акапельно, — розповідає Володя. — А на конкурсі посів 3–тє місце з піснею Олександра Синютіна на слова Івана Корсака «Марш батальйонів». Відзнаку вручав Леонід Кучма.
Зняли й кліп, де Володимир Бобік виконує цей твір разом із квартетом «Мальви».


Вокальні телевізійні шоу не приваблюють юнака
Цьогоріч Володимир став студентом факультету геодезії, землевпорядкування та кадастру СНУ ім. Лесі Українки. Дивуюся: не хотів вступати до інституту культури?



— Найбільше мені подобається співати лірично-патріотичні пісні українською, — зізнається хлопець.



— Ні, хоча музика та пісня будуть завжди зі мною. Займатимуся ними й далі, а професію обрав технічну, — відповідає юнак.
Коли розпитувала в Олександра Синютіна про його учнів і Володю зокрема, цікавилась, чи багато з них здобули фах, пов’язаний з музичним мистецтвом.
— Звичайно, чимало. Вже й своїх учнів мають, готують їх до виступів. Та у долі кожного, хто обрав інший професійний шлях, музика залишила свій слід. Але й життя щоразу вносить корективи. Ось я, наприклад, в юності ніколи не думав, що стану тим, ким є нині, — каже Олександр Володимирович.
Цікавлюсь у Володі, чи не мав бажання взяти участь у телевізійних пісенних конкурсах-шоу, таких як «Голос. Діти», «Х-фактор»?
— Не вважаю їх чесними, — каже хлопець. — На конкурсі у Мукачевому «Різдвяна зіронька» познайомився з однією учасницею, яка мала чудові вокальні дані, проте навіть у І тур «Голосу» не пройшла. А ще почув від неї історію виступу вихованця її викладачів у І сезоні шоу. Вокаліст вразив усіх чудовим виконанням пісні «Пам’яті Карузо», та до нього ніхто із тренерів не розвернувся, про що навіть Тіна Кароль привселюдно жалкувала. Через рік до хлопця зателефонували і запросили знову взяти участь: «До вас обов’язково розвернуться, скажіть лишень, кого б ви хотіли бачити тренером». Його виконання пісні «Чорнії брови, карії очі» тоді й спонукало натиснути кнопку Тіну Кароль, адже він мріяв бути в її команді. А по телебаченню пафосно повідомили, що «від долі не втечеш: не потрапив першого разу, то вдруге пощастило». Ось такий відбір.
Професійного росту як співакові Володі додала участь в обласному конкурсі «Віамей», де щотижня доводилось виконувати твори різних жанрів. «Та найбільше мені подобається співати лірично-патріотичні пісні українською», — зізнається хлопець. Хоча у репертуарі Володі є також пісні польською, англійською, французькою, італійською мовами.
У випускному класі менше брав участь у творчих змаганнях, проте не відмовлявся виступати на різних заходах у Маневичах чи рідних Колках. І ці запрошення свідчать про визнання його таланту не лише високоповажним журі, а й земляками.



Леонід Кучма особисто вручав нагороду справжньому волинському «соловейку».


 


 

Telegram Channel