Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

У Китаї запустили найшвидші у світі потяги

Нові китайські високошвидкісні поїзди «Фусін», які рухаються зі швидкістю 350 км/год, сьогодні розпочали курсувати по залізничній гілці Пекін — Шанхай


Гілка Пекін - Шанхай є однією з найбільш завантажених у Китаї, в рік пасажиропотік на ній перевищує 100 мільйонів людей.



Потяги курсуватимуть сім разів у день від Південного залізничного вокзалу Пекіна до вокзалу "Хунцяо" в Шанхаї, передає «Експрес». За даними China Railway, "Фусін" зараз є найшвидшим в світі високошвидкісним залізничним складом, що знаходиться в комерційній експлуатації. За інформацією на табло вокзалу, перший поїзд вирушив сьогодні з Пекіна о 7:00 (2:00 за Києвом). "Фусін" може доправити пасажирів з Пекіна до Шанхаю за 4 години 28 хвилин, що на півтори години швидше, ніж раніше. Гілка Пекін - Шанхай є однією з найбільш завантажених у Китаї, в рік пасажиропотік на ній перевищує 100 мільйонів людей. У зв'язку з цією завантаженістю влада країни вирішила підвищити поріг максимальної швидкості на цій гілці і пустити по ній поїзди нового типу.

Telegram Channel