Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Оце так Даля дала прикурити Путіну!

Волинь-нова

Оце так Даля дала прикурити Путіну!

Знаючи, що промова президента Литви Далі Грибаускайте нічого приємного їм не принесе, представники Російської Федерації демонстративно покинули зал засідань Генеральної асамблеї ООН

«Увага світу нині прикута до Північної Кореї та Сирії, але ті самі методи шантажу, погроз та агресії застосовуються Росією в Україні та вздовж східного кордону НАТО», – сказала Грибаускайте. Вона звернула увагу на порушення Росією як постійним членом Радбезу ООН своїх зобов’язань з підтримки миру. «Незважаючи на особливу відповідальність Росії щодо підтримки миру у світі як постійного члена Ради Безпеки ООН, вона порушила Статут ООН, напавши на Грузію, незаконно анексувавши Крим та беручи безпосередню участь у війні на Сході України», – наголосила президент Литви.
Грибаускайте згадала і про енергетичний шантаж, який є «улюбленою зброєю РФ». «У Білорусі, всього за 40 км від столиці Литви, Росія будує небезпечну Островецьку АЕС, яка є геополітичною зброєю, що не відповідає базовим міжнародним ядерним стандартам», – зазначила вона. Президент Литви закликала міжнародну спільноту об’єднатися й дати відсіч глобальним агресорам.
Уперше з трибуни ООН в якості президента виступив і очільник США Дональд Трамп. На відміну від Далі, він «дипломатично» жодного разу не згадав Росію, а лиш говорив про якісь «авторитарні режими». Щоправда, з його вуст пролунала обіцянка захищати суверенність держав скрізь у світі – «від України до Південно-Китайського моря».
Не зачепивши Путіна, Трапм усю злість зігнав на північнокорейському диктаторові Кім Чен Ину, пригрозивши стерти його країну з лиця Землі: «США мають багато сили та терпіння, однак, якщо нас змусять захищати себе і союзників, вибору у нас не буде, крім того, щоб повністю знищити Північну Корею», – сказав він. Ці слова супроводжувались гулом у залі – тут не пригадують таких прямих погроз із вуст попередніх американських президентів.

Telegram Channel