Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Більшість українських підшипників вироблені у Луцьку

В цьому році машинобудування краю показує ріст у 8,5% до 2016-ого

За традицією в останню неділю вересня в Україні відзначають своє професійне свято працівники машинобудування, яке займає провідне місце в економіці Волині. На підприємствах цього виду діяльності зайнято понад 10 тисяч осіб, середня заробітна плата яких найвища в промисловості області і у січні–липні цього року становила 8357грн.
За підсумками січня–липня 2017р. машинобудівники досягли приросту виробництва на 8,5% проти відповідного періоду минулого року. Більше вироблено засобів автотранспортних для перевезення 10 і більше осіб, електричних трансформаторів, панелей комутаційних та інших комплектів електричної апаратури для комутації або захисту, кулькових чи роликових підшипників, комплектів проводів для свічок запалювання для двигунів тощо.



За цей період реалізовано промислової продукції на 2,8 млрд.грн або 19% загальнообласної реалізації в промисловості, з яких майже 90% відвантажено за межі України.



За цей період реалізовано промислової продукції на 2,8 млрд.грн або 19% загальнообласної реалізації в промисловості, з яких майже 90% відвантажено за межі України.
Машинобудівний потенціал області формують ПрАТ «СКФ Україна», товариства з обмеженою відповідальністю «Кромберг енд Шуберт Україна ЛУ» та «Хан–Електробау Україна», ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна Компанія «Богдан Моторс» та державне підприємство «Луцький ремонтний завод «Мотор»», які забезпечили більше 94% обсягів реалізації машинобудування.
Питома вага області в загальнодержавних обсягах машинобудування незначна (близько 4%), однак виробникам Волині належить майже все виробництво електричних трансформаторів потужністю не більше 16кВА, 63% кулькових чи роликових підшипників, 14% засобів автотранспортних для перевезення 10 і більше осіб та понад 13% комплектів проводів для свічок запалювання для двигунів вироблених в Україні, повідомляє Управління статистики у Волинській області.

Telegram Channel