Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Щоб місто розвивалось правильно – треба радитися з людьми

Учасникам слухань у Нововолинську презентували містобудівну документацію з детальними планами облаштування територій біля новобудов

Роксолана ВИШНЕВИЧ


Будівництво стаціонарного автомобільного газового заправного пункту, магазину промислових товарів на вулиці Сокальській, універсального магазину на вулиці Мічуріна  та складських будівель і споруд на вулиці Лісній у Нововолинську – це те, що стало предметом розгляду і «гострого» обговорення на громадських слуханнях, які відбулися нещодавно в приміщенні міської ради.



Чи не найбільше дискусій виникло навколо питання щодо будівництва автозаправки.



Учасникам слухань презентували містобудівну документацію з детальними планами облаштування територій біля цих новобудов. Чи не найбільше дискусій виникло навколо питання  щодо будівництва автозаправки. Група жителів з прилеглих вулиць висловила незгоду, мотивуючи тим, що газових заправок у місті достатньо й будівництві ще однієї  недоречне. Вони переконували, що новий об’єкт на вулиці Сокальській шкодитиме довкіллю й висловили побоювання, що згодом власник ділянки зможе навіть змінити її цільове призначення.


Заступник міського голови Олександр Громик, головний архітектор міста Михайло Вісьтак, розробник проекту, архітектор Віктор  Семенюк у відповідях аргументували, що  порушень стосовно зведення цього газозаправного пункту немає, адже  враховані усі будівельні та санітарно-гігієнічні норми. Та й, зрештою, для міста важливо, аби розбудовувалася  інфраструктура, створювалися робочі міста.


Представник  фірми “Екстрабуд”, яка викупила місце для будівництва нового магазину, заявив про свої наміри додатково  придбати частину території, яку планують використати для будівництва паркування. Тож фірма готова до участі в аукціоні. Депутат міської ради Олег Приступчук  запропонував майбутнім власникам об’єкту і невдоволеним нововолинцям  сісти за стіл переговорів й знайти консенсус у цьому  спірному питанні. Всі пропозиції, висловлені на громадських слуханнях, будуть озвучені перед депутатами  Нововолинської міської ради, які й  приймуть остаточне рішення.

Telegram Channel