Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Польщу прийшла велика вода

Волинь-нова

У Польщу прийшла велика вода

Повінь загрожує чотирьом воєводствам

Польський Інститут метеорології та водного господарства видав застереження для чотирьох регіонів у північній Польщі. На терені Поморського і Мазовецького воєводств оголошено 2-й ступінь загрози, а в Вармінії та на Мазурах 3-й ступінь. Також небезпечно у Підляському воєводстві, але там з години на годину ситуація повинна покращитися, повідомляє видання onet.pl.



На терені Поморського і Мазовецького воєводств оголошено 2-й ступінь загрози, а в Вармінії та на Мазурах 3-й ступінь.



Найближчими днями гідрологічна ситуація значно погіршиться також на півдні. До цього спричиниться фронт чималих опадів, який нині знаходиться у Південних Карпатах.


Найвищий рівень тривоги оголошено на території злиття рік, які впадають у Віслинську затоку — Вуска, Бауда та Пасленка. ІМВГ передбачає, що річки перевищать небезпечний рівень. Небезпечно буде також у долині річки Дрвеци — проте тривогу там оголошено тільки до сьогодні пополудні. Передбачається, що й там річка перевищить небезпечний рівень.


На Помор’ї до кінця дня оголошено 2-й ступінь загрози. Піднялися рівні вод і де-не-де можуть перевищити небезпечний поріг. Особливе застереження стосується річок, які впадають у Гданську затоку та Вислинську затоку.


Польські рятувальники здійснили 1650 виїздів для ліквідації наслідків підтоплень на півночі Польщі.


— Опади припинилися і ситуація стабілізується, — повідомив канал TVP Info прес-секретар Державної пожежної охорони Павел Франтчак. — Дві особи було поранено.


Як додав рятувальник, найбільше випадків зареєстровано у Вармінсько-Мазурському, Мазовецькому, Підляському та Поморському воєводствах. Серед них відзначив відкачування води з майже 800 будинків або прибирання сотень повалених дерев. Павел Франтчак пояснив. Що в околицях міста Ельблонга, де рятувальники мали найбільше праці, ситуація стабілізується. Учора вони концентрувалися на викачуванні води з будинків.


Також рятувальники зміцнюють протипаводкові вали. Аби убезпечити будинки, рятувальники використовували не тільки мішки з піском, але також спеціальні рукави наповнені водою.


По цілій Польщі наслідки шторму та підтоплень усувало 9 тисяч рятувальників.

Telegram Channel