Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Прокуратура злапала двох суддів, які пропонували Холодницькому 300 тисяч «баксів»

Волинь-нова

Прокуратура злапала двох суддів, які пропонували Холодницькому 300 тисяч «баксів»

За скоєне кримінальне правопорушення їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України, за оперативного супроводження Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, в рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано факт пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, повідомила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган.



Зловмисників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після надання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 50 тис доларів США.



Так, досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що голова Кіровського районного суду м. Дніпра спільно з суддею вказаного суду з метою уникнення кримінальної відповідальності останньої, яка підозрюється Національним антикорупційним бюро України у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, запропонували заступнику Генерального прокурора – керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Н. Холодницькому, неправомірну вигоду в розмірі 300 тис доларів США за вирішення питання щодо закриття відносно судді кримінального провадження з метою уникнення останньою кримінальної відповідальності.


Займаючи принципову позицію, Назар Холодницький звернувся з відповідним рапортом до Генерального прокурора.


Зловмисників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після надання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 50 тис доларів США.


Особливої уваги заслуговує той факт, що служитель «Феміди» перебуваючи під слідством вчинила нове кримінальне правопорушення не зважаючи на те, що відносно неї судом застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю, так званий «електронний браслет», та забороною відлучатися із населеного пункту, в якому вона проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду.


На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішуються питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Дії працівників суду кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України та за скоєне кримінальне правопорушення їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.


Досудове розслідування наразі триває.

Telegram Channel