Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Холодницький не спокусився на 300 000 доларів – хабар від суддів

СБУ їх взяла «тепленькими» прямо в кабінеті

Двох суддів із Дніпропетровщини, які запропонували керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому хабар у 300 тисяч доларів США, затримали у Києві.



Голова одного з райсудів Дніпра вирішила «допомогти» підлеглому судді уникнути кримінальної відповідальності за раніше викритим фактом отримання хабара.



Про це повідомила прес-служба СБУ, інформує «Українська правда».


Правоохоронці встановили, що голова одного з райсудів Дніпра вирішила «допомогти» підлеглому судді уникнути кримінальної відповідальності за раніше викритим фактом отримання хабара, який розслідує Національне антикорупційне бюро України.


«Співробітники спецслужби задокументували, що голова райсуду вийшов цз «пропозицією вирішити питання» на керівника САП. Назар Холодницький відразу звернувся з відповідною заявою до Генпрокуратури», – сказано у повідомленні.


Співробітники СБУ затримали обох суддів у Києві в кабінеті керівника САП під час передачі першої частини хабара у розмірі 50 тисяч доларів.


«Показово, що одна із суддів, перебуваючи під слідством, вчинила нове кримінальне правопорушення. Адже до неї був застосований запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю та забороною відлучатися із населеного пункту, в якому вона проживає», – зазначили в прес-службі.


Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України.


Обох суддів затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.


Вирішується питання щодо оголошення їм про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


 

Telegram Channel