Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
115 волинян уже направлені на військову строкову службу

Волинь-нова

115 волинян уже направлені на військову строкову службу

22 вересня 2017 року, відбулося розширене засідання ради оборони області під головуванням керівника патронатної служби облдержадміністрації Бориса Кондратюка. Слід зазначити, що голова облдержадміністрації Володимир Гунчик в цей час зустрічався із силовиками щодо реалізації програми «Безпечне місто»

Традиційно обговорили стан виконання завдань керівництва держави та ГШ ЗС України щодо комплектування військових частин у 2017 році кандидатами на військову службу за контрактом. Про це повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації. Так, за словами військового комісара обласного військомату Романа Кулика, завдання на ІІІ квартал поточного року становить 200 чоловік, призвали – 115.



Найкращі результати продемонстрували Нововолинський, Володимир-Волинський військомати, виконавши план на 80 %.



Найкращі результати продемонстрували Нововолинський, Володимир-Волинський військомати, виконавши план на 80 %. В той же час, вкрай низький рівень виконання поставлених завдань у Камінь-Каширському, Ківерцівському та Шацькому військоматах – лише 23-25%. Що ж стосується контрактної служби, то у вересні не відправили жодного бійця з Горохівського Локачинського, Маневицького, Камінь-Каширського, Старовижівського та Шацького районів. Окрім того, призов офіцерів запасу в Україні в цілому складає 3 тисячі чоловік, що втричі більше, ніж було у червні поточного року. Тому плановий показник для Волині становить 29 осіб, наразі призвали 18.


– Такий низький рівень виконання планових показників пов’язаний із відсутністю громадян за місцем прописки, їх переїздом за кордон, у багатьох є відстрочка тощо. Призивають чоловіків до 43 років, але в цьому віці вони вже мають цілий «букет» захворювань. Знаковим є те, що серед охочих піти на військову службу, чимало жінок, – повідомив Роман Анатолійович.


– Це нове в нашій роботі. Свого часу формувалася категорія офіцерів запасу, куди потрапляли усі ті, хто не хотів служити в армії. Але нині ситуація змінилася докорінно і усі це мають розуміти. Практика 2014 року гірка: офіцери запасу показали в рази нижчий рівень підготовки, ніж у строковиків. Тому наше завдання – підготувати достойно цих людей, адже від них може залежати наше майбутнє. Розумію, що місяць був насичений, зокрема заходами по територіальній обороні, але звертаюся до голів районних державних адміністрацій та районний військоматів терміново виправити ситуацію та посилити військовий кадровий потенціал, – зазначив Борис Климович.

Telegram Channel