Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Голови об’єднаних територіальних громад Волині вимагають права самостійно розпоряджатися землями

Десятки законопроектів, які стосуються розвитку громад «зависли» у Верховній Раді України

Голова Литовезької об’єднаної територіальної громади Іван Іванчук спільно із народним депутатом України Ігорем Гузем, Віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубком та головами Павлівської ОТГ Андрієм Сапожником, Поромівської ОТГ Євгеном Недищуком, Зимнівської ОТГ В’ячеславом Католиком та Княгининівської ОТГ 



Ми готові на тих землях створювати індустріальні парки, інвестиційний клімат – іноземних і наших. Наша громада вимагає цього, адже це зменшить корупційну складову!



Оленою Твердохліб порушили питання гальмування прийняття відповідного законодавства. Це, зокрема – питання щодо надання можливості в громаді самостійно розпоряджатися землями поза межами населених пунктів, та десятка інших, які в прямому сенсі слова «зависли» у Верховній Раді України, йдеться у повідомленні Литовежської ОТГ.


«Просимо підтримати нас, щоб землі поза межами населених пунктів відносилися до повноважень об'єднаних громад! Ми йдемо шляхом євроінтеграції, тому розвиток аналогічних громад, наприклад, в Польщі, - безпосередньо на кордоні з нами!», - зазначив у виступі Іван Іванчук.


«Ми готові на тих землях створювати індустріальні парки, інвестиційний клімат – іноземних і наших. Наша громада вимагає цього, адже це зменшить корупційну складову!» - пояснив голова Литовезької ОТГ Іван Іванчук.


Жителі Литовезької ОТГ сподіваються, що слова Віце-прем’єра і народного депутата та голів волинських громад будуть почуті іншими народними обранцями, і реальні зміни справді відбудуться.


18 вересня під номером 7118 у Верховна Рада України зареєстровано Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління земельними ресурсами в межах території об’єднаних територіальних громад»


Telegram Channel