Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Маневицьким школярам розказували які збирати гриби, а які - обходити (Фото)

Волинь-нова

Маневицьким школярам розказували які збирати гриби, а які - обходити (Фото)

В Україні традиційно кінець літа та осінь – сезон масового збирання грибів. А Маневиччина, як відомо, на Волині – грибна мекка

Тож із початком грибного сезону, коли стали надходити повідомлення МОЗ про отруєння грибами, працівники ДП «Маневицьке лісове господарство» ативізували роз’яснювально-інформаційну роботу – лісівники пішли у школи  району, щоб вкотре нагадати прості правила безпечного тихого полювання, повідомила прес-служба Волинського ОУЛМГ.



Йшлося про основні симптоми отруєння, надання першої медичної допомоги у випадку біди, категоричну заборону годування грибами дітей, літніх людей та вагітних жінок.



Зокрема відбулися зустрічі в Маневицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, Галузійській, Карасинській освітніх закладах, де наголошувалось про небезпечність збирання грибів, яких люди не знають, йшлося про основні симптоми отруєння, надання першої медичної допомоги у випадку біди, категоричну заборону годування грибами дітей, літніх людей та вагітних жінок, адже вони є дуже важкою їжею для шлунка.


Бесіди проводили помічник лісничого Маневицького лісництва Андрій Мирка, помічник лісничого Галузійського лісництва Василь Горайчук та вчителі освітніх закладів.


 







Telegram Channel