Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Путін прибирає свідків? У Сирії загинув російський генерал, що керував бойовиками на Донбасі

Волинь-нова

Путін прибирає свідків? У Сирії загинув російський генерал, що керував бойовиками на Донбасі

Стався раптовим мінометний обстріл. Так-так…

У ході операції зі звільнення сирійського міста Дейр-ез-Зор в результаті обстрілу загинув старший групи російських військових радників генерал-лейтенант Валерій Асапов (на фото). Про це 24 вересня повідомили в Міноборони РФ, пише «Інтерфакс».



За даними української розвідки, російський генерал-майор Валерій Асапов керував 1 армійським корпусом бойовиків ОРДО у Донецьку.



«У результаті раптового мінометного обстрілу бойовиків ІГІЛ Асапов зазнав смертельного поранення від розриву міни», – зазначили в Міноборони.


Згідно з повідомленням, старший групи російських військових радників перебував на командному пункті сирійських військ, надаючи допомогу сирійським командирам в управлінні операцією зі звільнення міста Дейр-ез-Зор.


Загиблого представлено до високої державної нагороди посмертно.


Як відомо, за даними української розвідки, російський генерал-майор Валерій Асапов керував 1 армійським корпусом бойовиків ОРДО у Донецьку.


«Встановлено, що генерал-майор Асапов прибув з посади «командующего 68 армейским корпусом Восточного военного округа ВС РФ» (м. Южно-Сахалінськ). 3 березня ц.р. командувач 1 АК здійснив перевірку підрозділів 9 особливого мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) у районах пунктів Козацьке та Маркине», – повідомляли у ГУР МОУ. 

Telegram Channel