Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

У Польщі представлять нові законопроекти про зміни у судовій системі

У понеділок планують представити нові президентські проекти законів про Верховний суд Польщі та Національну раду судочинства, на які в липні президент Анджей Дуда наклав вето

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.



Дуда провів широкі консультації з представниками усіх партій у польському парламенті, а в минулу п'ятницю мав півторагодинну зустріч з лідером правлячої правоконсервативної партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярославом Качинським.



“У понеділок о 13-й годині (за київським часом) президент Анджей Дуда виступить із заявою для ЗМІ”,- написав у Тwitter речник президента РП Кшиштоф Лапінський. 


До цього Дуда провів широкі консультації з представниками усіх партій у польському парламенті, а в минулу п'ятницю мав півторагодинну зустріч з лідером правлячої правоконсервативної партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярославом Качинським. За її результатами Качинський заявив польським ЗМІ про “значну різницю у поглядах” з президентом.


Як повідомлялося, наприкінці липня президент Польщі Дуда наклав вето на два з трьох законопроектів, які мають на меті реформувати систему судочинства. Качинський тоді підкреслив, що це рішення Дуди було помилкою.


У Єврокомісії закликали владу Польщі утриматися від змін у судовій системі і надіслали на початку вересня листа польському уряду, у якому закликали привести законодавство держави у відповідність до вимог загальноєвропейського та цінностей Євросоюзу. Натомість у Варшаві назвали заяви Брюсселя безпідставним втручанням у внутрішні справи країни.

Telegram Channel