Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
В Іраку розпочався референдум щодо незалежності

Волинь-нова

В Іраку розпочався референдум щодо незалежності

На карті може з’явитись ще одна самопроголошена держава – Іракський Курдистан

У понеділок зранку розпочалось голосування на референдумі з питань незалежності, організованому курдським регіональним урядом на півночі Іраку, не зважаючи на регіональні та міжнародні побоювання, що це спричинить нестабільність та ескалацію на Близькому Сході. Про це повідомляє mind.ua з посиланням на Reuters.



Поява Іракського Курдистану може порушити і без того крихку стабільність на Близькому Сході.



Виборчі дільниці відкрили свої двері о 8 годині ранку і закриються о 18:00. Остаточні результати повинні бути оголошені протягом 72 годин.


Голосування, яке, як очікується дасть комфортне «так» за незалежність, не є обов’язковим і має на меті дати главі уряду Масуду Барназі мандат на ведення переговорів про відокремлення нафтовидобувного регіону з Багдадом та сусідніми державами.


«На сьогоднішній день ми чекали 100 років, – сказав Різгар, що стоїть у черзі людей, чекаючи на голосування в столиці Ербілі. – Ми хочемо мати державу, з Божою допомогою. Сьогодні це свято для всіх курдів. Бог бажає, ми скажемо та, так, дорогий Курдистан»


Як повідомляється, США, Росія, Туреччина, і центральна влада Іраку, підтримують ідею щодо необхідності збереження територіально цілісності Іраку.


Поява Іракського Курдистану може порушити і без того крихку стабільність на Близькому Сході.  

Telegram Channel