Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Масове отруєння рибою — рахунок іде на десятки осіб

Щонайменше 32 людини потрапили у лікарню через харчове отруєння, спровоковане копченою рибою

Сталася надзвичайна подія на Львівщині, повідомляє видання Добрий лікар з посиланням на obozrevatel.



30 осіб перебувають у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні, ще двоє — у лікарні містечка Пустомити.



За словами головного епідеміолога Львівської області Наталії Тімко, 30 осіб перебувають у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні, ще двоє — у лікарні містечка Пустомити.Серед потерпілих — п'ятеро дітей, наймолодшому лише три роки.


У всіх госпіталізованих — стан середньої важкості, наближений до важкого. У людей підвищена температура тіла, слабкість, нудота, блювота, діарея. Наразі поставлено діагноз “гостра кишкова інфекція”.


Як стало відомо, усі потерпіли вживали рибу гарячого копчення, куплену в одному місці — в ятці на ринку “Привокзальний”. Продавець напередодні купила 25 кілограмів замороженої риби і коптила її в домашніх умовах.


За повідомленням сайту forpost.lviv.ua, перші пацієнти почали поступати до Львівської обласної інфекційної клінічної 22 вересня. За один день було госпіталізовано шістьох, а вже наступного ранку кількість госпіталізованих зросла до 10 осіб, з низ 1 дитина. А вже станом на 24 вересня стало відомо про 32 потерпілих.


Про ситуацію повідомлено керівництво обласного лабораторного центру та відповідних підрозділів Держпродспоживслужби, які здійснюють обстеження та проводять роботу у вогнищі інфекції.

Telegram Channel