Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ще й холоду не було, а віруси вже атакують

Волинь-нова

Ще й холоду не було, а віруси вже атакують

Дати їм відсіч, сподіваємось, допоможуть ці поради

При перших ознаках застуди потрібно розчинити в 1,5 л кип’яченої води столову ложку крупної солі, сік одного лимона, 1г аскорбінової кислоти. Якщо пити таку «мікстуру» впродовж дня і лягти спати не вечеряючи, вранці можна прокинутися здоровим


У кімнаті, де перебуває хворий, має бути волого (50–70%) і прохолодно (18–20 ° С). Недужого не можна змушувати їсти. Якщо попросить, найкраще дати рідку, легку, вуглеводну страву, наприклад не надто наваристий бульйон з домашньої курки.



У кімнаті, де перебуває хворий,має бути волого (50–70%) і прохолодно (18–20 ° С).



Необхідно багато пити, температура напоїв має відповідати температурі тіла пацієнта. Найкраще готувати відвари з кураги, родзинок, компоти, чаї або морси. Ніс потрібно постійно промивати сольовими розчинами.


При високій температурі можна прийняти таблетку ібупрофену чи парацетамолу. А ось аспірин категорично протипоказаний. Як і антибіотики. Адже антибактеріальні засоби при ГРВІ тільки збільшують ймовірність ускладнень.



Існує багато народних рецептів, що дають змогу полегшити симптоми хвороби. Наприклад, корицю
(50 г) заливають 0,5 л горілки і настоюють 21 деньу темному місці. Приймають тричі на день до їжі
по 20–30 крапель.



Корисно вдихати специфічний аромат розрізаної цибулі або подрібненого часнику. Таку процедуру слід проводити 3–4 рази на день. Для дорослих можна зробити часникові краплі. Для цього треба потовкти 100 г часнику і залити їх 250 мл горілки. Пити по столовій ложці тричі на день. Результати такої терапії будуть помітні через кілька днів. Для дітей приготуйте медово-часникову кашку (у пропорції 1:1), приймати по чайній ложці 2–3 рази на день.



Рекомендують пити чай з лимоном, із перетертою з цукром смородиною. Можна приготувати сік із свіжої капусти і приймати його, поки не відчуєте полегшення.


 


Дуже помічний настій шипшини: розтовкти 7–10 сухих ягід, помістити їх у термос на ніч, заливши літром окропу. Приймати протягом дня по склянці через кожні 2–3 години.



При кашлі допомагає сік із чорної редьки з медом, приймати по столовій ложці щогодини. Стануть у пригоді й настої. Змішаємо в однакових пропорціях корінь дивосила і солодки, квітки первоцвіту, лист мати-й-мачухи. Беремо на 1 склянку окропу 1 столову ложку збору, настоюємо півгодини. Приймаємо після їжі по 1/3 склянки три рази на день.



Чудовим засобом від кашлю є настій кореня алтея. На склянку окропу візьмемо 1 чайну ложку сухого подрібненого кореня. Настоюємо годину, проціджуємо. Пити теплим 2 рази на день по півсклянки.


 


Робіть щоранку масаж біологічно активних точок. Розслабтеся, енергійно потріть долоні рук до появи відчуття тепла. Пальцем помасажуйте ніс від перенісся до кінчика 36 разів. Потім 36 разів натисніть на точки, розташовані з двох боків на крилах носа. Після цього долонями проводьте від шиї по вилицях вгору до вух, над вухами, потім вниз на потилицю, із заключним натисканням на точки, розташовані по обидва боки хребта біля основи черепа. Повторити це 36 разів. На завершення розітріть шию руками спереду і ззаду до відчуття тепла. Масаж біологічно активних точок стимулює кровообіг, має жарознижувальну дію, є гарним профілактичним засобом і ефективно допомагає на початку захворювання.




Telegram Channel