Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Багатодітна мама цілу ніч розкопувала могилу на кладовищі

Волинь-нова

Багатодітна мама цілу ніч розкопувала могилу на кладовищі

Антоніна Чиж намагалася дістати з труни фотографію, щоб урятувати свого чоловіка. Але отримала вирок суду ​за наругу над покійником і тепер має заплатити 500 гривень штрафу

Ірина ПАСІЧНИК



Зав’язалася ця містична історія ще у грудні 2015 року в селі Смордва Млинівського району. Під час пoхoрону родича 28-літня Антоніна Чиж поклала небіжчику під подушку в труну фото свого чоловіка Романа. За життя старенький щоразу заступався за неї, коли його внук, який повернувся з АТО, влаштовував скандали, бувало, і відлупцювати міг. Тож і тепер молодиця вірила, що померлий дідусь «вгамує» її благовірного тирана й у сім’ї нарешті запанує спокій. Та через два дні злякалася: а раптом через цей ритуал Роман помре, осиротіють троє їхніх дітей? Тож пішла на кладовище, аби… дістати підклад.



Рідні чоловіка відразу звинуватили молоду невістку, що вона хоче звести зі світу їхнього сина.



Антоніна розкoпувала мoгилу цілу ніч, не знаючи, що чоловік разом із товаришем вирішив прослідкувати за нею. Побачивши дружину за моторошною роботою, вони викликали правоохоронців.
— Ми підійшли до клaдoвища і почули шурхіт лопати. Подзвонили в поліцію, її працівники теж застали стpaшну картину: розриту мoгилу та Антоніну біля неї, — розповів товариш чоловіка Микола Цимбалюк.
Правоохоронці нагрянули, коли жінка вже майже докопалася до труни, залишилося якихось півметра. Проти неї порушили кримінальну справу за фактом наруги над могилою.
Але спокою Антоніна не мала, тож місцеві мешканці кажуть, що вона вдруге пішла на кладовище. Цього разу фото з труни таки дістала.
Односельчани шоковані історією і дивуються, хто б міг надоумити на таке спокійну і врівноважену жінку, дбайливу багатодітну маму?
— Це ж яку сміливість треба мати, щоб піти вночі на клaдoвище і розкопувати мoгилу. Мабуть, підказав хтось, бо сама не додумалась би до такого — гpiх на душу взяти. Я ніколи нічого поганого про неї не чув. Напевно, потім зрозуміла, що зробила велику помилку, — каже сільський голова Смордви Олександр Яковчук.
Рідні чоловіка відразу звинуватили молоду невістку, що вона хоче звести зі світу їхнього сина.
— Після пoхoвання діда він став сам не свій. Скаржився на погіршення зору, — зазначила тепер уже колишня свекруха пані Оксана. — Зараз із ним все гаразд, — тішиться мама.
А от сім’ю врятувати не вдалося. Подружжя вирішило розлучитися, процес розірвання шлюбу затягнувся не на один рік. Батько і мати дотепер ніяк не можуть «поділити» трьох своїх малолітніх дітей. А Млинівський районний суд нещодавно вирішив оштрафувати обох: жінка має заплатити штраф за те, що поглумилася над могилою, а чоловік — за те, що бив дружину.


 

Telegram Channel