Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Українцям рекомендували перетинати білорусько-російський кордон тільки авіаційним транспортом

Посольство України в Білорусі нагадало про небезпеку поїздок до РФ

Посольство України в Білорусі рекомендує громадянам України перетинати білорусько-російський кордон тільки авіаційним транспортом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби посольства, пише Тиждень.



Росія, посилаючись на відсутність пунктів пропуску через російсько-білоруський державний кордон, заборонила його перетинання громадянами третіх країн, крім громадян РФ та Білорусі, у тому числі дипломатам і представникам міжнародних організацій.



У повідомленні посольства сказано, що Росія, посилаючись на відсутність пунктів пропуску через російсько-білоруський державний кордон, заборонила його перетинання громадянами третіх країн, крім громадян РФ та Білорусі, у тому числі дипломатам і представникам міжнародних організацій.


Міністерство закордонних справ РФ повідомило, що з 15 травня 2017 року російська сторона здійснює прикордонний контроль повітряних суден, які прибувають в Росію з Білорусі й повертаються назад. Оскільки між Білоруссю та РФ відсутні чинні угоди про пункти пропуску, білоруська прикордонна служба не здійснює контроль на цій ділянці кордону.


"У зв’язку з цим, Посольство України в Республіці Білорусь рекомендує українським громадянам утриматись від поїздок, пов’язаних з перетинанням білорусько-російського державного кордону, крім перетинання авіаційним транспортом. Ще раз привертаємо увагу громадян до існуючої небезпеки при плануванні поїздок до Російської Федерації, агресія якої проти України триває з 2014 року", - повідомили в посольстві.


Нагадаємо, колишній прикордонник, а нині військовий капелан Ігор Гриб заявив, що спецслужби Росії викрали його сина Павла в Білорусі. Згодом ЗМІ з'ясували, що ФСБ використала 17-річну дівчину, щоб заманити юнака до іншої країни. Зараз Павло Гриб перебуває в управлінні ФСБ в Краснодарі.

Telegram Channel