Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Європейський досвід – на допомогу реформам профтехосвіти Волині

Волинь-нова

Європейський досвід – на допомогу реформам профтехосвіти Волині

У Луцьку обговорювали проблеми та обмінювалися досвідом і контактами для співпраці

За участю представників країн-партнерів з Німеччини, Естонії, Польщі відбувся міжнародний семінар «Можливості використання досвіду країн Європейського Союзу для реформування професійної освіти в Україні. Волинська область».



Обговорили шляхи використання досвіду країн ЄС для реформування системи професійної освіти.



Захід організовано Управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації спільно з Навчально-методичним центром профтехосвіти у Волинській області.


Для участі в семінарі прибуло 50 учасників із 18 професійно-технічних начальних закладів  області, колеги із Львівської, Рівненської областей та трьох країн світу, зокрема, Польщі, Німеччини, Естонії, соціальні партнери, науковці, представники Міносвіти і науки України, заступник голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець, заступник директора департаменту професійної освіти МОН України Катерина Мірошниченко, перший секретар Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Зебастіан Кноке. Модерувала захід Людмила Плахотна, начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації.


Обговорили шляхи використання досвіду країн ЄС для реформування системи професійної освіти, напрацювання з дослідження ринку праці, оптимізації мережі професійно-технічних навчальних закладів, нових підходів до управління навчальними закладами, розробки навчальних програм на компетентнісній основі, впровадження в навчальний процес елементів дуальної форми навчання.


Присутні ознайомилися з інтеграцією польського досвіду в профтехзакладах від польських колег з Комплексу шкіл гастрономічних і готельних справ імені Казимира Яворського та директора Нововолинського ВПУ Валентини Приступи.


Семінар надав унікальну можливість обмінятися досвідом, думками, контактами для подальшої співпраці.

Telegram Channel