Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Представники ОРДіЛО припинили охороняти місію ОБСЄ на окупованій території

Українська сторона СЦКК назвала такі дії грубим порушенням Мінських домовленостей


Такі дії мають відвертий провокаційний характер і є грубим порушенням Мандату СММ ОБСЄ.



Представники Окремих районів Донецької і Луганської областей (ОРДіЛО) 24 вересня в односторонньому порядку припинили охороняти передову патрульну базу спостережної моніторингової місії ОБСЄ у населеному пункті Горлівка. Про це повідомляє українська сторона Спільного центру контролю та координації припинення вогню на Донбасі (СЦКК), пише Тиждень.


"Українська сторона СЦКК висловлює свою стурбованість та рішуче засуджує дії представників ОРДО, які з 24 вересня в односторонньому порядку припинили охороняти передову патрульну базу СММ ОБСЄ в населеному пункті Горлівка, і кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.


Зазначається, що такі дії мають відвертий провокаційний характер і є грубим порушенням Мандату СММ ОБСЄ.


"Разом з останніми інцидентами, пов’язаними з обмеженням свободи пересування Місії та обстрілах її БПЛА на непідконтрольній Уряду України території – ланки одного ланцюга і ставлять за мету – залякати представників Місії і перешкоджати їхній ефективній роботі на території ОРДО і ОРЛО", - додали у центру контролю та координації.


Українська сторона СЦКК закликала російську сторону Спільного центру прийняти невідкладні заходи та сприяти діяльності СММ ОБСЄ на території ОРДО і ОРЛО.


"Необхідно враховувати, що питання забезпечення безпеки, як представників Місії ОБСЄ, так і офіцерів української сторони СЦКК на території ОРДО і ОРЛО відносяться до компетенції російської сторони СЦКК", - підсумувала українська сторона СЦКК.


Як повідомлялося, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ вирішила збільшити кількість спостерігачів за ситуацією в Україні до 800 осіб.

Telegram Channel