Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

В Іспанії до боротьби з пожежами залучили кіз та овець

Тварин випасають там, де найбільший ризик загорання

Близько 800 чоловік евакуювали з іспанського острова Гран Канарія. Там пожежі охопили 2 тис. га лісу. На материковій частині країни почали створювати «рятувальні загони» до яких входять кози та вівці.



Адже чим більше трави та листя, тим більше поширюється вогонь, і іноді ми бачимо язики полум’я по 60 м завдовжки.



Про це повідомляє Куркуль з посиланням на segodnya.ua.


В Жироні рятувальники вирішили пригадати старі методи боротьби з вогнем. Кіз та овець почали випасати там, де найбільший ризик загорання.


«Важливо очищувати ліс від зайвої рослинності. Адже чим більше трави та листя, тим більше поширюється вогонь, і іноді ми бачимо язики полум’я по 60 м завдовжки», ― розповідає еколог Оріоль Віралта.


За словами фермера Пау Фігуерасе Мундо, козам така робота до вподоби. Вони швидко з’їдають траву та листя і таким чином допомагають рятувальникам.


«Добре, що ми допомагаємо запобігти загоранню. Адже пожежі безпосередньо загрожують і нашому бізнесу. Ми працюємо саме тут, дуже близько до лісу. І не дай Бог, полум’я дістанеться до нас. Що нам тоді робити?», ― говорить фермер.


Місцева влада підтримала ініціативу створення таких бригад допомоги. За це вони безкоштовно рекламують продукцію господарів, чиї тварини допомагають боротися з пожежами.

Telegram Channel