Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Вчені підійшли до розгадки таємниці побудови єгипетських пірамід

Волинь-нова

Вчені підійшли до розгадки таємниці побудови єгипетських пірамід

Археологи розкопали стародавній папірусний сувій, залишки човна та мережі водних шляхів


За новими свідченнями, тисячі кваліфікованих робітників використовували човни для переміщення брил по каналах, які вирили уздовж річки Ніл.



Археологи вважають, що змогли розгадати таємницю, як стародавні єгиптяни транспортували понад 170 тис. тонн вапняку для будівництва Великої піраміди в Гізі. Як пише Independent, група науковців, які працюють у комплексі пірамід Гізи розкопали стародавній папірусний сувій, залишки човна та мережі водних шляхів, повідомляє 5 канал.


У папірусі, який П'єр Тейл (він 4 роки розшукував древній документ) назвав "найстарішим з будь-коли знайдених", детально описується хід будівництва знаменитої піраміди Хеопса. Він був написаний, ймовірно, людиною на ім'я Мерер, що був відповідальним за роботу "40 елітних моряків". У документі докладно описується процес перевезення будівельних блоків, риття каналів побудови величезних гребель.


За новими свідченнями, тисячі кваліфікованих робітників використовували човни для переміщення брил по каналах, які вирили уздовж річки Ніл. Човни трималися разом за допомогою товстих кручених канатів – деякі з них збереглися донині та були знайдені у пристойному стані.


Вапнякові блоки привозили на човнах просто до основи піраміди. Усього протягом двох десятиліть доставлено близько 2,3 мільйонів брил. Як було раніше визначено, граніт для внутрішніх приміщень пірамід добувався в Асуані за 860 кілометрів на південь від Гізи, а вапняк – в Турі в 12 кілометрах, на іншому березі Нілу.

Telegram Channel