Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

От так штука: росіяни без Фейсбука

Роскомнагляд пригрозив заблокувати Facebook

Facebook може припинити в 2018 році свою роботу в Росії, якщо не виконає закон про локалізацію персональних даних. Про це журналістів повідомив голова Роскомнагляду Олександр Жаров, передає LB.ua з посиланням на  "Интерфакс". 


"Закон обов'язковий для всіх. У будь-якому випадку ми або доб'ємося того, щоб закон було виконано, або компанія припинить працювати на території Російської Федерації, як, на жаль, сталося з Linkedin. Тут винятків немає", - сказав Жаров.



"У нашому плані перевірок за цим напрямком до кінця 2017-го Facebook'у немає, в 2018 році ми подумаємо, можливо, перевіримо", - уточнив Жаров.



У законі "Про персональні дані" йдеться, що особисті дані російських громадян повинні зберігатися на території країни.


"Ми будемо домагатися, щоб 242-й закон компанія Facebook дотримувалася. У 2018 році все буде точно", - наголосив Жаров. Він пояснив, що терміни для вирішення цієї проблеми поставлені, і їх буде дотримано.


"Ми прекрасно усвідомлюємо, що Facebook має значну кількість користувачів на території Російської Федерації, з іншого боку, ми розуміємо, що це не унікальний сервіс, є й інші соціальні мережі", - пояснив Жаров.


Він розповів, що позиція компанії полягає в тому, що вони розглядають варіанти, як виконувати цей закон, офіційних листів від них не надходило. "У нашому плані перевірок за цим напрямком до кінця 2017-го Facebook'у немає, в 2018 році ми подумаємо, можливо, перевіримо", - уточнив Жаров.


Він нагадав, що компанія Twitter уже позначила термін локалізації персональних даних - середина 2018 року. "Ми виходимо з позиції доброї волі, оскільки компанія написала нам офіційний лист, тому до цього моменту ми її не перевірятимемо. А після цього відразу і перевіримо", - сказав Жаров.


У вересні 2015 року набули чинності поправки до закону "Про персональні дані". Відповідно до нього, будь-яка російська або закордонна компанія, орієнтована на роботу з російськими користувачами, повинна забезпечувати запис, систематизацію, накопичення, зберігання, уточнення персональних даних росіян із використанням баз даних, що розміщені на території РФ.

Telegram Channel