Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Про мужнього поліцейського Торчинського заговорив увесь світ

Волинь-нова

Про мужнього поліцейського Торчинського заговорив увесь світ

«Красень! Пишаємося!»: волинянин виборює першу медаль для України на «Іграх нескорених»!

Сергій ХОМІНСЬКИЙ

 


Оборона Савур-Могили — тяжке поранення — надскладна операція — рішення йти служити в патрульну поліцію — і, зрештою, «бронзова» нагорода, на тлі якої тьмяніє золото.

 

 

 

« «Ігри нескорених» започаткував 2014 року принц Уельський Гаррі.»

 

 

Волинянин, інспектор Патрульної поліції Луцька Сергій Торчинський (на фото) здобуває першу медаль для України на «Іграх нескорених» у канадському Торонто! У змаганнях зі штовхання ядра нашому землякові вдалося поліпшити свій особистий рекорд — 13,71 м — і вибороти «бронзову» нагороду! Краще за українця метнули лише представники Канади («срібло») та США («золото»).

 

 

«Перша медаль на «Invictus Games — 2017»! Красень! Пишаємося!», — відразу після історичної звитяги написав на своїй сторінці у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. А Надзвичайний і Повноважний Посол України в Канаді Андрій Шевченко у своєму Твіттері зазначив: «Сергій — поліцейський з Волині. Було приємно вболівати за нього — чудова підтримка на трибунах! — у фіналі разом із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Вітаю!»

 

 

 

« У змаганнях зі штовхання Сергію Торчинському вдалося поліпшити свій особистий рекорд — 13, 71 м — і вибороти «бронзову» нагороду!»

 

 

29-річний Сергій Торчинський — чоловік справді героїчної і драматичної долі. Він із тих, хто став на захист соборності та незалежності України від самого початку російської агресії проти нашої держави. У серпні 2014-го тоді ще 26-річний волинянин опиняється в одній із найгарячіших точок АТО — бере участь в героїчній обороні Савур-Могили. Там одержує тяжке поранення в шию — осколок застрягає біля самісінької сонної артерії.
Жити з такою «штукенцією» й у такому місці хлопцеві було просто небезпечно для здоров’я. Тож українські лікарі зважуються на — без жодного перебільшення — «ювелірну» операцію з видалення осколка. Проте в останній момент відмовляються її проводити — розуміють, що бракує спеціального високоточного обладнання. А без нього — ризик надто великий.
За кілька місяців допомогти Сергієві Торчинському беруться фахівці лікарні Святого Рафаїла з польського Кракова. Звісно, за організаційного і фінансового сприяння волинських волонтерів та доброчинців.
На щастя, все минає — «на згадку» про пережите Торчинському лишаються хіба що той клятий осколок та шрам на лівій стороні шиї.
Ну й, звісно, нікуди не дівається невгамовний і силь­ний характер! Незабаром Сергій приймає новий виклик — і стає інспектором новоствореної Патрульної поліції Луцька! А згодом — як ветеран АТО — вирушає на відбір до української команди на «Ігри нескорених»! Проходить цей відбір, летить у Торонто і отримує першу нагороду нашої держави на цих змаганнях!
Цікаво, що медаль волинянин здобув не без допомоги пораненої шиї. Адже саме до неї атлет притискає ядро перед тим, як його штовхнути. На фото, зроблених відразу після «медальної» спроби, добре видно крейду, якою натирають снаряд перед спробою.

 

 

Довідка «Волині-нової»:
«Ігри нескорених» — це змагання поранених чи хворих військовослужбовців та ветеранів військової служби. Нинішні, треті за ліком, проходять у Торонто (Канада). Ігри були започатковані 2014 року принцом Уельським Гаррі і включають 11 видів спорту (стрільбу з лука, легку атлетику, гольф, веслування в закритих приміщеннях, пауерліфтинг, шосейний велоспорт, сидячий волейбол, следж хокей (на санчатах), плавання, баскетбол на візках і регбі на візках). Цьогоріч у них беруть участь 17 країн. Україна вперше — як справжній союзник НАТО в миротворчих акціях по всьому світу. 

 

 

Розповідь про ще один український тріумф у номері – паралімпійської збірної на чемпіонаті світу з футболу (7х7) – читайте на с.3. А про те, як рівненський «Верес» здобув гідну нічию 0:0 у Києві у матчі з легендарним «Динамо» – вже у четверговій «Волині».
Також не забудьте сьогодні о 21:45 на ТРК «Україна» переглянути трансляцію матчу Ліги чемпіонів з Англії «Манчестер Сіті» – «Шахтар».

 

 

 

 

Telegram Channel