Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинські батюшки гайнули до Святої Землі й заколядували у Віфлеємі (фото)

Волинь-нова

Волинські батюшки гайнули до Святої Землі й заколядували у Віфлеємі (фото)

Священики очолювали групу паломників, які поклонялися християнським святиням

Протягом 18-25 вересня 2017 року паломницька група на чолі зі священнослужителями Волинської єпархії УПЦ відвідала древні християнські пам’ятки та храми Святої Землі. З благословення Преосвященнішого Нафанаїла, єпископа Волинського і Луцького, до держави Ізраїль разом з вірянами вирушили голова паломницького єпархіального відділу протоієрей Богдан Линник, голова відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями протоієрей Олександр Мазурак, голова єпархіального відділу у справах сім’ї протоієрей Петро Базюк, священик Андрій Гаврилюк, клірик храму Різдва Христового міста Горохова.



Українці побували на Хресній Дорозі, якою Спаситель йшов на Голгофу, у Єрусалимському Храмі Гробу Господнього, заспівали національні колядки у Храмі Різдва Христового у Віфлеємі, помолились в арабському православному храмі біля часточки мощів святого Миколая Чудотворця, відвідали монастир Феодосія Великого, лавру у долині Кедрон.



Поїздка святинями Ізраїлю після прибуття до аеропорту Бен-Гуріон розпочалася з гори Фавор, місця Преображення Господнього. Того ж дня віряни з України побували на річці Йордан, а також на березі Галілейського озера, де їх пригостили традиційною місцевою стравою – рибою апостола Петра. Паломники відвідали й місце, де Спаситель звершив чудо, нагодувавши тисячі людей двома рибинами та п’ятьма хлібами, гору Блаженств, де Христос виголосив свою першу проповідь.  


Наступного дня волиняни відвідали Капернаум – місто Спасителя. Священнослужителі Волинської єпархії УПЦ відслужили Божественну літургію у Храмі дванадцяти апостолів, усі паломники приступили до Причастя.


У Назареті волиняни побували у Храмі архангела Гавриїла, відвідали джерело Благовіщення Пресвятої Богородиці. Наступне місце відвідування – Кана Галілейська, до місця першого чуда Спасителя, коли Він перетворив воду на вино. Далі паломники відвідали місто Лідду, яке пов’язане з великомучеником Георгієм Побідоносцем.


У монастирі святого апостола Петра віряни бачили гробницю праведної Тавіфи та взяли участь у Всенічному бдінні з нагоди Різдва Пресвятої Богородиці.


21 вересня, в день Різдва Божої Матері, у Храмі Різдва Христового у Віфлеємі, священнослужителі Волинської єпархії УПЦ взяли участь у святковій Божественній літургії. Уся група паломників знову приступила до Причастя.


Після цієї події волиняни відвідали Єлеонську гору, один з пагорбів історичного Єрусалиму, та побували у Свято-Вознесенському жіночому монастирі. Також вони побували у каплиціобрітення глави Іоанна Хрестителя, відвідали місце Вознесіння Господнього, Малу Галілею, інші історичні місця Єрусалиму, Гефсиманський сад, місце поховання Пресвятої Діви Марії.


Паломницька подорож тривала до гори Сіон. 22 вересня у Храмі Марії Магдалини священнослужителі Волинської єпархії УПЦ знову служили Божественну літургію, де паломники причастились утретє. Українці побували на Хресній Дорозі, якою Спаситель йшов на Голгофу, у Єрусалимському Храмі Гробу Господнього, заспівали національні колядки у Храмі Різдва Христового у Віфлеємі, помолились в арабському православному храмі біля часточки мощів святого Миколая Чудотворця, відвідали монастир Феодосія Великого, лавру у долині Кедрон.


У неділю, 24 вересня, волиняни взяли участь у Божественній літургії у Храмі Гроба Господнього та приступили до Таїнства Причастя. Цього ж дня паломники відвідали місце воскресіння Лазаря, друга Спасителя, побачили Сорокаденну Гору, де Спаситель постився після Хрещення в Йордані, а також Єрихон. Повернувшись до початку паломництва, волиняни побували у монастирі святого Герасима Йорданського, відвідали жіночий Горненський монастир, помолились до Богородиці на місці зустрічі Божої Матері з праведною Єлизаветою.

Telegram Channel