Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
П’ятов відбив пеналь — і не дав екс-зятю Марадони стати рекордсменом

Волинь-нова

П’ятов відбив пеналь — і не дав екс-зятю Марадони стати рекордсменом

Але цього було замало – «Шахтар» поступився «Манчестер Сіті», хоча і продемонстрував доволі змістовну та сміливу гру. На жаль, лише в першому таймі

Сергій ХОМІНСЬКИЙ

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група «F». 2-й тур. «Манчестер Сіті» (Манчестер, Англія) – «Шахтар» (Донецьк, Україна) – 2:0 (1:0 – Кевін Де Брейне, 48 хв.; 2:0 – Рахім Стерлінг, 90 хв.).
26 вересня 2017 року. Манчестер (Англія). Стадіон «Сіті оф Манчестер». Головний суддя Мануел Жорже Соуза (Порту, Португалія).
Англійський «Манчестер Сіті» – один із найбагатших та найамбітніших футбольних клубів Європи. Після придбання 2008 року грошовитими інвесторами з ОАЕ перед ним ставляться найскладніші завдання. Відтоді «МанСіті» здобув кілька національних трофеїв, зокрема чемпіонські титули в 2012-му та 2014 роках. Щоправда, на міжнародній арені єдиним трофеєм клубу досі лишається Кубок кубків, здобутий далекого 1970 року.
Очолюваний нині зірковим Хосепом Гвардіолою англійський клуб маємо підстави вважати й трохи українським. І мова не лише про Олександра Зінченка (який не потрапив навіть у заявку на груповий турнір Ліги чемпіонів). За «МанСіті» грають добре знайомі нам бразилець Фернандіньо (свого часу вісім сезонів за той-таки «Шахтар»!) та івуарієць Яя Туре (у першій половині 2000-х – два сезони за донецький «Металург»). Фернандіньо, до речі, вийшов у «старті» й перед початком матчу обіймався з донеччанами, неначе з близькими родичами, яких давно не бачив.



0:2 – «Шахтар» таки не зумів створити сенсацію. Проте «хлопчиком для биття» український клуб у цьому поєдинку також не був.



Попри прогнози букмекерів та справді грізного суперника, у першому таймі донеччани справили взагалі дуже позитивне враження. А найкращу нагоду у складі обох команд на 30-й хвилині «запоров» бельгієць Кевін Де Брейне, не реалізувавши вихід сам на сам із Андрієм П’ятовим.
А ось відразу по перерві Де Брейне таки «реабілітувався», забивши справді класний гол потужним ударом із–поза меж штрафного майданчика – П’ятов лише провів поглядом політ м’яча у дев’ятку – і вивівши «Манчестер Сіті» вперед…
На 72-й хвилині англійці одержують право пробивати пенальті. Робити це береться екс–зять Дієго Марадони аргентинець Серхіо Агуеро, точний удар якого став би повторенням клубного рекорду результативності, котрий 78 років тому встановив Ерік Брук, пославши у ворота суперників «МанСіті» 178 голів, проте Андрій П’ятов кидається, як пантера, у кут воріт і парирує його удар!
Завдяки звитязі свого капітана «гірники» одержали певне «піднесення» й намагалися здобути бодай очко, проте забити так і не змогли. Натомість пропустили під кінець поєдинку і другий – відзначився англієць ямайського походження Рахім Стерлінг.
0:2 – «Шахтар» таки не зумів створити сенсацію. Проте «хлопчиком для биття» український клуб у цьому поєдинку також не був. Вочевидь, за друге підсумкове місце у своїй групі підопічним Паулу Фонсеки поборотися таки до снаги.
В іншому матчі групи F італійський «Наполі» вдома переграв нідерландський «Фейєноорд» – 3:1. Таким чином після двох турів одноосібним лідером групи стає «Манчестер Сіті» – в активі англійців шість очок. У «Шахтаря» та «Наполі» – по три. У «Фейєноорда» – жодного.
У наступних двох турах – 17 жовтня і 1 листопада – «Шахтар» двічі зіграє саме з аутсайдером групи «Фейєноордом» (перша зустріч у Роттердамі).


ЗА ВОРОТАМИ
Паулу ФОНСЕКА,
головний тренер «Шахтаря»:
«Я пишаюся нашими футболістами. Ми дійсно продемонстрували, що не боїмося грати, показали хоробрість. Це дуже складний суперник. Не кожна команда створює «Манчестер Сіті» стільки проблем. Коли нам забили, то стало важче. Але я задоволений своїми хлопцями».


Telegram Channel