Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Юрій ВІРТ:«Після матчу з «Динамо» хлопці сказали: «Шкода, що сьогодні не перемогли»

Волинь-нова

Юрій ВІРТ:«Після матчу з «Динамо» хлопці сказали: «Шкода, що сьогодні не перемогли»

Рівненський «Верес» зумів зробити досі небачене в нинішній першості — відібрати очки в найіменитішого українського футбольного клубу на його полі і тим самим позбавив їх першого місця в чемпіонаті

Сергій ХОМІНСЬКИЙ

Українська Прем’єр-ліга. 10 тур. «Динамо» (Київ) — «Верес» (Рівне) — 0:0
23 вересня. Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. Без глядачів. Головний суддя Костянтин Труханов (Харків).
«Верес»: Олександр Бандура, Василь Кобін, Володимир Адамюк, Сергій Борзенко, Сергій Сімінін, Роман Карасюк, Валерій Федорчук, Євген Пасіч (Антон Котляр, 83 хв.), Ростислав Волошинович (Геннадій Пасіч, 88 хв.), Руслан Степанюк, Михайло Сергійчук (Євген Морозенко, 90+2 хв.). Головний тренер Юрій Вірт.
Матч 10-го туру української Прем’єр-ліги між лідером першості київським «Динамо» та командою-сенсацією — рівненським «Вересом» на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського відбувався без глядачів. Кияни були покарані за «грішки» своїх уболівальників у матчі на Суперкубок України.



Підопічні Юрія Вірта не мали вигляд переляканих хлопчаків! Навпаки — справляли враження дисциплінованого колективу, який гне свою лінію в поєдинку із сильнішим суперником.



Рівняни ж вирушили в Київ після двох гучних перемог — над «Карпатами» (6:1) та «Ворсклою» (1:0). А в Кубку України «Верес» ще й здолав друголіговий «Агробізнес» із Волочиська — 2:1 (щоправда, лише у додатковий час завдяки голам Євгена Морозенка та Володимира Скотаренка).
Здається, що Юрій Вірт остаточно вивчив поточні можливості своїх гравців і визначився з оптимальним складом. На матч із «Динамо» поставив тих самих 11 футболістів, що й на поєдинок із «Ворсклою». А в другому таймі на заміну вийшли знову ж таки ті самі Антон Котляр, Геннадій Пасіч та Євген Морозенко. З одного боку, така стабільність тішить, з іншого — насторожує. Адже від дискваліфікацій чи — не доведи Господи — травм ніхто не застрахований.
Якщо чесно, то від «Вереса» у матчі з «Динамо» чекали чергової сенсації. І вона таки сталася! Рівнянам вдалося зробити те, що не змогла жодна інша команда у нинішній першості — відібрати очки в киян на їхньому полі!
Динамівці, звісно, багато атакували. Рівнянам, будьмо відвертими, в окремих епізодах просто щастило. Один лише Дьємерсі Мбокані міг іти з поля щонайменше з хет-триком! Проте підопічні Юрія Вірта не мали вигляд переляканих хлопчаків! Навпаки — справляли враження дисциплінованого колективу, який гне свою лінію в поєдинку із сильнішим суперником. Аж геть відверто до своїх воріт рівняни не притискалися, а коли траплялася нагода — з ентузіазмом бігли в атаку. І навіть мали напівмоменти, аби забити — як от у Михайла Сергійчука, Ростислава Волошиновича чи Євгена Пасіча! Хоча, правду кажучи, якби це сталося, треба було б констатувати: пані Фортуна повернулася до «Динамо» вже самісінькою «п’ятою точкою». Бо моменти Мбокані, Мораеса чи Буяльського були таки суттєво гострішими.
Також зауважимо, що це четверта нічия «Вереса» у нинішній першості. Й усі з рахунком 0:0 (три попередні були ще на старті). Є ще чотири перемоги і дві поразки. І 16 очок у перших 10-ти турах — відмінний результат для новачка УПЛ, склад якого комплектувався перед самим початком чемпіонату (або й уже після його початку)!
Повізши з Києва одне очко, «Верес» ще й позбавив киян першого рядка у турнірній таблиці! Адже «Шахтар» на виїзді обіграв «Зірку» — 4:2 (не без проблем на болотяному полі під час проливного дощу у Кропивницькому).
Гірники продовжують обходитися без свого капітана Даріо Срни — чутки про завалений допінг–тест хорвата таки виявилися правдою. Даріо вже встиг виступити із заявою, в якій наполягає: навмисно заборонених препаратів ніколи не приймав і за своє чесне ім’я буде боротися. Дивує лишень офіційна позиція «Шахтаря», який до останнього приховував скандальну інформацію й уперто робив вигляд, що нічого не відбувається. Ну а наставник «гірників» Паулу Фонсека після поєдинку попереднього туру з «Чорноморцем» на післяматчевій прес-конференції взагалі відверто «дуркував», пояснюючи відсутність Срни у заявці… діями італійського «Наполі», який, бачте, підступно витяг із хорвата під час матчу першого туру Ліги чемпіонів мало не всі сили…
Решта ж чотири поєдинки туру закінчилися з однаковим рахунком 1:1.


ЗА ВОРОТАМИ
Юрій ВІРТ,
головний тренер «Вереса»:

«Зайшов у роздягальню після гри і футболісти сказали: «Шкода, що сьогодні не перемогли». Дійсно, ми створили достатньо гольових моментів. Напевно, вистачило б на декілька матчів наперед. Ми грали проти дуже хорошої команди. Серйозно готувалися, бо знали про силу київського «Динамо». Знали, що вони грають в агресивний, швидкісний футбол. Звичайно, результат для нас позитивний. Я задоволений ставленням усіх футболістів до гри і до роботи на полі. Думаю, ми на правильному шляху і будемо рухатися лише вперед».


Усі результати 10-го туру: «Зірка» — «Шахтар» — 2:4; «Динамо» — «Верес» — 0:0; «Сталь» — «Олімпік» — 1:1; ФК «Маріуполь» — ФК «Олександрія» — 1:1; «Ворскла» — «Зоря» — 1:1; «Карпати» — «Чорноморець» — 1:1.



Гонку бомбардирів очолюють: Віктор Циганков («Динамо»), Факундо Феррейра («Шахтар») – по 5 голів, Марлос («Шахтар») – 5 (1 – з пенальті).

Telegram Channel