Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Не будь вівцею, то й «Динамо» не з’їсть!

«Зоря» у матчі з киянами видала феноменальний другий тайм, забивши чотири (!!!) рази і вирвавши нічию

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Українська Прем’єр-ліга. 11 тур. «Верес» (Рівне) – «Сталь» (Кам’янське) – 1:1 (0:1 – Орест Кузик, 41 хв.; 1:1 – Володимир Адамюк, 88 хв.)
1 жовтня. Львів. Стадіон «Арена Львів». 780 глядачів. Головний суддя Дмитро Кутаков (Бровари, Київська область).



Я сказав команді: якщо будемо продовжувати в тому ж дусі, це може закінчитись плачевно.



«Верес»: Олександр Бандура, Василь Кобін, Володимир Адамюк, Сергій Борзенко, Сергій Сімінін, Роман Карасюк, Валерій Федорчук, Євген Пасіч (Антон Котляр, 72 хв.), Ростислав Волошинович (Геннадій Пасіч, 80 хв.), Руслан Степанюк, Михайло Сергійчук (Євген Морозенко, 82 хв.). Головний тренер Юрій Вірт.
«Сталь» із Кам’янського стала справжньою сенсацією перших двох турів УПЛ. Молодий колектив абсолютно неочікувано здобув виїзні перемоги над «Зорею» та «Чорноморцем» (обидві з рахунком 1:0). Щоправда, потім клуб зазнав семи поразок поспіль, що призвело до відставки вірменського фахівця Егіше Мелікяна.
Цікаво, що в стартовому складі «Вереса» вийшло відразу четверо гравців, які свого часу виступали саме за «Сталь», – Олександр Бандура, Роман Карасюк, Володимир Адамюк та Антон Котляр (хтось зовсім недавно, хтось давніше). До них ще можна додати Валерія Кучерова, який увесь матч просидів у запасі.
Відверто кажучи, вболівальники рівнян сподівалися на здобуття своїми улюбленцями трьох очок. Бо ж якщо вже з «Динамо» у попередньому турі зіграли внічию на виїзді, то «вдома» у Львові «Сталь» мусимо перемагати!
Щоправда, кам’янчани були іншої думки і в першому таймі добряче «чавили» «Верес»! І таки досягли бажаного. Під завісу тайму Орест Кузик майстерно відгукнувся на передачу партнера, вискочивши з-за спин захисників рівнян, і переграв свого колишнього одноклубника Олександра Бандуру (голкіпер переїхав із Кам’янського до Рівного цього літа). Це вже четвертий гол 22-річного гравця (до речі, уродженця якраз Львова) у першості!
На другий тайм «червоно-чорні» вийшли з чіткою метою – щонайменше відігратися. Проте час спливав, а забити не вдавалося. А одного разу навіть дивом не пропустили! Серб Неманья Обрадович (один із небагатьох досвідчених гравців у нинішній «Сталі») з лінії штрафного «на техніку» намагався «покласти» м’яч низом у кут воріт. Олександр Бандура, вочевидь, вирішивши, що «круглий» піде повз ворота, стрибати не став, проте рівнян заледве врятувала стійка воріт!
Згодом суперник таки забив. На щастя, суддя зафіксував «кількаміліметровий» офсайд.
Ну а на 88-й хвилині ще один екс-гравець «Сталі» (у 2013 – 2015 роках) захисник Володимир Адамюк забиває свій другий гол у сезоні — 1:1! Голу передували три динамічні паси головою, які дещо дезорієнтували суперника. До речі, вперше Адамюк забив у виїзному поєдинку з «Чорноморцем», вирвавши перемогу на 90+2 хвилині!
У завершальні хвилини – вже за нічийного рахунку – рівнянам захотілося й більшого. Проте забити ще раз не вдалося.
Ну а найяскравішою подією туру, звісно, стала нічия у матчі «Зорі» та «Динамо» в Запоріжжі. Кияни протягом першого тайму, неначе на тренуванні, забили луганчанам тричі. За рахунку 3:0 другий тайм не обіцяв нічого надто цікавого. Проте «Зоря» вийшла «суперзарядженою», побігла забивати і довела рахунок до 3:3! Кияни забили ще раз, а луганчани знову зрівняли – 4:4!
Усі результати 11-го туру: «Олімпік» – ФК «Маріуполь» – 3:2; ФК «Олександрія» – «Зірка» – 0:0; «Чорноморець» – «Ворскла» – 0:3; «Шахтар» – «Карпати» – 2:0; «Верес» – «Сталь» – 1:1; «Зоря» – «Динамо» – 4:4.



За воротами
Юрій ВІРТ, головний тренер «Вереса»:
«Була серйозна розмова в перерві. Я сказав команді: якщо будемо продовжувати в тому ж дусі, це може закінчитись плачевно. Звичайно, треба було додати і в дисципліні, додати в швидкості. Ми все повільно робили, у нас були дуже великі розриви в середині поля, чим і користався суперник. У другому таймі теж у нас не все ідеально було. Вдячний футболістам, що боролися до кінця. Напевно, емоцій не вистачило, але це футбол… Ми хотіли здобути перемогу, але багато із запланованого не вдалося втілити у життя. Водночас, треба визнати, що в деяких моментах нам пощастило, завдяки чому в підсумку ми завершили зустріч унічию».


Telegram Channel