Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Начувайся, Косово! Тремти, Хорватіє! – Маємо свого Неймара!

Волинь-нова

Начувайся, Косово! Тремти, Хорватіє! – Маємо свого Неймара!

Вирішальні матчі у відборі до ЧС-2018 збірна України, дуже ймовірно, проведе зі щойно натуралізованим бразильцем у складі

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Вже завтра, 6 жовтня, Національна збірна України з футболу зіграє передостанній матч відбору до ЧС-2018 зі збірною Косова. А ще за три дні — 9 жовтня — вирішальний (якщо, дай Боже, не наламаємо дров у матчі з косоварами!) домашній поєдинок із Хорватією!



У «футболці з тризубом» Марлос гратиме під дев’ятим номером (у «Шахтарі», нагадаємо, він — «одинадцятка»).



Нам потрібні лише дві перемоги! Здобути їх, особливо у поєдинку з «картатими», буде ой як непросто!
Проте досягти бажаного нам допоможе Марлос Ромеро Бонфін, якого вже можемо називати не бразильцем, а українцем бразильського походження! 28-річний латиноамериканець понад п’ять років живе і грає в Україні (у 2012—2014 — за «Металіст», з 2014-го — за «Шахтар»). Він ніколи не грав за збірні Бразилії і вже кілька днів, як має паспорт громадянина України. Цього достатньо, аби виступати за нашу збірну! Виклик від Андрія Шевченка не забарився — у «футболці з тризубом» Марлос гратиме під дев’ятим номером (у «Шахтарі», нагадаємо, він — «одинадцятка»).
Як не дивно це може прозвучати, але Марлос — уже 12-й натуралізований гравець (поки, звісно, потенційний) у збірній України. Раніше «Росію на Україну» «міняли» Віктор Леоненко, Юрій Калитвинцев, Сергій Кормильцев, Артем Яшкін, Сергій Серебренников, Олексій Бахарєв, Олександр Горшков та Олександр Алієв. Артем Мілевський «записався в українці» з білорусів. Марко Девіч — етнічний серб. А Едмар, так само, як і Марлос, був колись бразильцем.
Віримо, що у випадку з Марлосом уся ця епопея зі зміною громадянства (про можливість чого почали говорити ще ген-ген коли!) була недаремною! Дай Боже цьому «свіженькому» козакові провести багато яскравих матчів і забити ще більше вирішальних голів! Зокрема, й хорватам!
Матч Косово — Україна завтра о 21.45 транслює ТРК «Україна». На цьому ж каналі і в цей же час у понеділок, 9 жовтня, ми зможемо переглянути поєдинок нашої національної команди проти Хорватії.


Telegram Channel