Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Із вас півмільйона гривень – і буде живий...

Кіберполіція затримала зловмисників, які у Рівному викрали чоловіка, а згодом переправили його на Київщину. Там шляхом тортур та фізичного насилля вимагали повернення боргу, який нібито винен одному з бандитів

Ірина ПАСІЧНИК



Шукали і звільнили бізнесмена спецпризначенці. А почалося все з того, що затримані займались шахрайством з банківськими картками, так званим «скіммінгом» — зчитували інформацію з платіжного носія за допомогою спеціальних накладок на банкомати. Під час документування злочинної діяльності шахраїв стало відомо, що вони планують викрадення людини з метою отримання грошей.



Затримані займались шахрайством з банківськими картками, так званим «скіммінгом» — зчитували інформацію з платіжного носія за допомогою спеціальних накладок на банкомати.



У будинку, де знаходився заручник, правоохоронці затримали одного з учасників угруповання. Ще одного схопили у столиці — він раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення різного роду злочинів. Обох взято під варту без можливості внесення застави.
Крім того, з’ясувалося, що в злочинній схемі також були задіяні працівники правоохоронних органів спеціального призначення. Використовуючи своє посадове становище, вони допомагали зловмисникам отримати інформацію щодо місця перебування потерпілого. Наразі триває збір доказів щодо їхньої причетності до вчинення злочину.


 

Telegram Channel