Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Давайте перейменуємо Першу лігу в позіхун-лігу!

Волинь-нова

Давайте перейменуємо Першу лігу в позіхун-лігу!

Буде оригінально, привертатиме увагу, а головне – відповідатиме змісту

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Український футбол – це вам не іспанський, німецький чи англійський. І справа навіть не в тому, що нинішнє київське «Динамо» – це далеко не мадридський «Реал», донецький «Шахтар» – не мюнхенська «Баварія», а луганська «Зоря» – не «Манчестер Сіті».



Може, хтось не знає: у Ковалівці — 1600 жителів, у Луцьку – 217 000.



Порівняймо результативність останнього туру в других за силою дивізіонах футбольних чемпіонатів у цих чотирьох країнах. В іспанській Сегунді (це там, де грає наш Роман Зозуля) у 10-ти матчах (11-й грався пізніше) було забито 27 голів (і один з них – на рахунку Зозулі!). В німецькій другій Бундеслізі – 26 голів у 9-ти матчах. В англійському Чемпіоншипі – 39 голів у 12 матчах. Рахуємо середню результативність: Іспанія – 2,7 гола за матч, Німеччина – майже 2,9, Англія – 3,25. А знаєте, скільки забили в дев’яти матчах останнього 14-го туру української Першої ліги? Дев’ять голів – у середньому по одному за матч…
Подивитися ж на ці дев’ять «диво-поєдинків» «наживо» прийшло загалом менше семи тисяч уболівальників (тобто, у середньому не набереться навіть восьми сотень на один матч). І ви знаєте, я прекрасно розумію тих, хто не прийшов! Витратити дві години (плюс час на дорогу і, звісно, гроші) на споглядання того, як 22 «чоловіків у трусах» відверто «мучаться» на полі й заледве «народжують» одного гола на дві команди?! Чи не краще вже самому вдягнути ті спортивні труси й покопати з друзями м’яча на якійсь галявині?
Звісно, сказане – дуже суб’єктивний погляд на ситуацію. З ним можна (і навіть треба!) не погоджуватися. Краса і якість футболу не завжди вимірюються кількістю голів. Підтримувати свій клуб (і бажано не з кухлем пива перед телевізором!) треба не залежно від демонстрованих результатів. Ну і так далі… Проте наш футбол і, зокрема, наша Перша ліга – здебільшого відверто нудні й нецікаві. І з цим сперечатися складно. А 4:4 у матчі «Зорі» та «Динамо» – це просто виняток. Тому він так і збурив футбольну громадськість України. В Прімері, Бундеслізі чи англійській Прем’єр-лізі подібне трапляється чи не щотуру – і ніхто з того не дивується.
Ну, а якщо комусь це цікаво, то у 14-му турі української Першої ліги луцька «Волинь» програла. Звісно – з рахунком 0:1.
Чемпіонат України з футболу, Перша ліга. 14 тур. «Колос» (Ковалівка, Київська область) – «Волинь» (Луцьк) – 1:0 (Василь Коропецький, 54 хв.)
30 вересня. Ковалівка (Київська область). Стадіон «Колос». 350 глядачів. Головний суддя Віталій Маляр (Хмельницький).
Для лучан це друга поспіль поразка у першості. Цього разу «кривдником» команди Альберта Шахова став «Колос» із села Ковалівка Васильківського району Київської області.
Може, хтось не знає: у Ковалівці — 1600 жителів, у Луцьку – 217 000.
Але й плачі на тему «програли селу» починати теж не варто. Ковалівка дуже «презентабельна» – колись відоме подружжя Засух (яке мало там свій агробізнес і розбудовувало свій маєток) вгатило у її розвиток таку силу-силенну бюджетних коштів (Анатолій Засуха тривалий час очолював Київську облраду та Київську ОДА, а Тетяна Засуха була депутатом Верховної Ради кількох скликань), що жодному іншому українському селу таке й не присниться. Тож футбол тут теж на рівні – і «Колос» не лише нашу «Волинь» обігрує.
Ну а єдиний гол «хрестоносці» пропустили вже після перерви, його автором став Василь Коропецький. Принаймні, так зазначено на сайтах ФФУ та ПФЛ. «По факту» ж, це був автогол Владислава Шаповала, який зрізав м’яч у власні ворота після стрімкої атаки суперника і прострілу Коропецького. Зазначимо також, що вдруге поспіль тренерський штаб «Волині» довірив захищати ворота 20-річному Денису Хвалицькому.
Усі результати 14-го туру: «Рух» – «Інгулець» – 1:1; «Балкани» – «Кремінь» – 1:1; «Гірник-Спорт» – МФК «Миколаїв» – 1:0; «Жемчужина» – «Нафтовик-Укрнафта» – 0:0; ФК «Полтава» – «Геліос» – 1:0; «Колос» – «Волинь» – 1:0; «Десна» – «Оболонь-Бровар» – 0:0; «Авангард» – ПФК «Суми» – 1:0; «Арсенал» – «Черкаський Дніпро» – 1:0.
Учора ввечері луцька «Волинь» у рамках 15-го туру приймала одного з лідерів Першої ліги — ФК «Полтаву».



За воротами
Альберт ШАХОВ, в. о. головного тренера «Волині»:
«Як і в попередній грі, було багато «необов’язкових» помилок. Таке враження, що деякі хлопці не аналізують ситуацію, не роблять висновків. Не хочуть рости в професійному плані, брати на себе якусь відповідальність.
Витратили багато сил, створили чимало моментів, але в підсумку програли...»




Telegram Channel