Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Домашнє вино — смачне і корисне

Волинь-нова

Домашнє вино — смачне і корисне

Цей напій із винограду, виготовлений власноруч, не тільки смачний, але й корисний (звісно, якщо його пити в міру). Кожен, хто має виноград, може спробувати зробити його сам. Перш за все зверніть увагу на посуд. Він повинен бути чистий і сухий. Інакше в готовий виріб можуть потрапити грибки і вино буде несмачне


  1. Намагайтеся збирати врожай у погожі дні. Дощ може змити природні дріжджі, які є на ягодах і які важливі для бродіння. Найкраще робити вино із свіжозірваних ягід. У будь-якому разі грона можуть лежати не більше, аніж два дні. Отож переберіть ягоди і почавіть їх. Залиште на чотири дні у темному прохолодному місці. Час від часу помішуйте.



  2. Вино має постояти від 45 до 380 діб. Наприклад, для білого вина мінімальний термін витримки становить півтора місяця, для червоного — 2—3 місяці.



    2. Через чотири доби напій набуде світлого відтінку. Можна відтискати сік. Подавлений виноград пропустіть через марлю і розлийте в ємності. Не наливайте більше, аніж на 70 відсотків від об’єму, оскільки буде відбуватися бродіння. Найкраще підійдуть скляні бутлі чи банки.
    3. Закрийте ємність водяною кришкою, аби всередину не потрапляв кисень. Інакше вино може набути кислого смаку.
    4. Температура для бродіння має бути не менше
    8 градусів, а то дріжджі загинуть. Вміст цукру не повинен перевищувати 10–15 від-сотків. Цукор краще сипати частинами. Через три доби після початку бродіння спробуйте вино на смак. Якщо воно кислувате, додайте 50 г цукру на кожен літр соку.
    5. Вино має постояти від 45 до 380 діб. Наприклад, для білого вина мінімальний термін витримки становить півтора місяця, для червоного — 2—3 місяці. Надати вину світлішого відтінку можна періодично переливаючи його з однієї ємності в іншу. Це варто робити щотижня, але не рідше, аніж раз на 10 днів.
    6.Коли вино готове, перелийте його у пляшки і щільно закрийте. Зберігайте при температурі не більше 8 градусів у положенні лежачи.


 

Telegram Channel