Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Президент Чехії пропонує Україні… «продати» Крим

Волинь-нова

Президент Чехії пропонує Україні… «продати» Крим

Мілош Земан, який багато років веде активну пропутінську політику, вважає втрату півострова «завершеною справою» і закликав негайно зняти санкції проти Росії, бо вони не діють, а б’ють лише по ЄС

На Парламентській асамблеї Ради Європи чеський президент порадив Києву… домовлятися з Кремлем про фінансову чи нафтогазову компенсацію за окупований-анексований Крим. Політик визнав незаконність анексії півострова, але заявив, що його втрачено назавжди: «Крим – це анексія, без сумніву. Та це завершена справа (fait accompli). Якщо ми хочемо забрати Крим та повернути Україні, це означатиме «європейську війну», а ми маємо уникнути цього, і ви маєте це зрозуміти», – звернувся він до депутатів.

 

 

Може, президент Чехії погодиться продати Путіну Прагу?

 

 

Прикро, що заява президента Чехії Мілоша Земана не зустріла обурення представників ПАРЄ, які отримали право на виступ за його присутності. А слово мали депутати з Франції, Вірменії, Великої Британії та Сербії, та жоден із них не порушив цієї теми, обираючи інші питання для чеського гостя. Більше того, кілька ораторів у своїх зверненнях згадали про «мудрість» Земана. А коли дійшла черга до звернення нашого нардепа Владислава Голуба, головуючий оголосив, що час вичерпаний, хоч до завершення сесії ще залишалося 4 – 5 хвилин.
«А може, президент Чехії погодиться продати Путіну Прагу? Цікаво, скільки, за підрахунком Земана, коштує Празький град?» – обурюється український дипломат Данило Лубківський.

 

 

 

 

Telegram Channel