Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
На вулицях Холоневичів бачили автоматників на мотоциклі (фото)

Волинь-нова

На вулицях Холоневичів бачили автоматників на мотоциклі (фото)

Це була військово-історична реконструкція

Вдруге відбувся фестиваль із патріотичним змістом «Криївка Перця». Цього разу, 15 жовтня, гостей приймало село Холоневичі, що на Ківерцівщині. Захід організував колектив Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща». Фестиваль присвячений 75-річчю створення Української повстанської армії та пам’яті місцевих воїнів-героїв.



Реконструкція була дуже реалістичною, тому перенесла глядачів у суворі події Другої світової війни. Бій закінчився перемогою упівців, що надихає на нові перемоги!



Мета фестивалю: національно-патріотичне виховання молоді, вшанування жертв кривавих воєн ХХ та ХХІ ст., які відбувалися і, на жаль, відбуваються і нині на території України; відзначення живих героїв та свідків цих подій. Тому захід відбувся на території багатостраждального села, поруч з однією із найстаріших будівель. Фестиваль розпочався із військово-історичної реконструкції бою підрозділу УПА проти німецько-нацистського формування, який відтворила патріотична група «Азимут». Реконструкція була дуже реалістичною, тому перенесла глядачів у суворі події Другої світової війни. Бій закінчився перемогою упівців, що надихає на нові перемоги!


Музичну частину розпочав уродженець села Холоневичі, тепер – народний артист України Василь Чепелюк. Він виконував патріотичні композиції, а між ними розповідав правдиві історії краю, закликав до миру і злагоди між народами. 


Наступними виконавцями були – дует «Душа Волині»: Алла Опейда та В’ячеслав Судима, які виконали десяток пісень, представили нову композицію та до сліз розчулили піснею «Нас весна не там зустріла…» про важку долю закоханої пари, які воювали в УПА.


Привітальні слова говорили відомі люди краю. Працівник НПП «Цуманська пуща» – Павло Савчук розповів про користь національного парку для місцевих жителів і звітував про його роботу із часу заснування. Також співали місцеві колективи із сіл Прилуцьке, Дачне, Домашів, Журавичі, Холоневичі, з м. Ківерці. Також гостем свята став молодий бард-патріот Артем Рудий із м. Чернівці.


Усіх відвідувачів смачним гарячим кулішем пригощали друзі-спонсори та організатори заходу.


Дійство продовжилося біля будинку культури, де для молоді була організована ватра, а в приміщенні лунала українська дискотечна музика від проекту «Патріотека».

Telegram Channel