Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Йому довірив своє серце Амосов

Волинь-нова

Йому довірив своє серце Амосов

Райнер Кьорфер із Дюссельдорфського університету — один із найавторитетніших у світі фахівців у галузі кардіохірургії. Саме він узявся допомогти академіку Миколі Амосову, коли в нашого видатного кардіолога виникла необхідність заміни серцевого клапана. Тепер подібні операції проводять і в Луцьку

Галина СВІТЛІКОВСЬКА


Лікарі відділення кардіохірургії Волинської обласної клінічної лікарні постійно професійно вдосконалюються, їздять на стажування у найкращі європейські клініки. Тісна співпраця з університетом у Дюссельдорфі, зокрема і з професором Райнером Кьорфером, триває вже 10 років. От і нещодавно він провів у Луцьку майстер–клас в операційній, продемонструвавши волинським колегам свої методики і високий рівень професіоналізму.



49–літньому пацієнтові з аортальним стенозом Райнер Кьорфер замінив клапан, причому хірургічне втручання із застосуванням апарата штучної системи кровообігу зайняло всього 55 хвилин.



49–літньому пацієнтові з аортальним стенозом Райнер Кьорфер замінив клапан, причому хірургічне втручання із застосуванням апарата штучної системи кровообігу зайняло всього 55 хвилин. Іншому чоловікові з гострим інфарктом міокарда було проведено аорто–коронарне шунтування, що дало змогу відновити кровопостачання серця.
Це вже третій візит німецького світила до Луцька. Можливість працювати поруч із Райнером Кьорфером, за словами завідувача відділення кардіохірургії Володимира Пецентія, стає для наших лікарів доброю школою. Професор узяв участь у науково–практичній конференції, яка відбулася у Волинській обласній клі-нічній лікарні.


 

Telegram Channel