Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Поліцейські вилучили в мешканця Турійська рапіру

Вчора, 16 жовтня, під час санкціонованого обшуку працівники поліції вилучили в жителя райцентру Турійськ рапіру. За фактом незаконного поводження зі зброєю проводиться досудове розслідування за ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України

Під час санкціонованого обшуку в будинку за місцем проживання 36-річного мешканця райцентру Турійськ поліцейські виявили рапіру «Восток». Зловмисник намагався продати її через мережу Інтернет. Правоохоронці вилучили рапіру та направили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.



 Зловмисник намагався продати її через мережу Інтернет. 




За цим фактом проводиться досудове розслідування за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України. Мова йде про носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу. Санкція статті передбачає покарання штрафом або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Проводиться досудове розслідування.
Поліція наголошує, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законом передбачено кримінальну відповідальність. Також нагадуємо, що у випадку добровільної здачі зброї в органи та підрозділи поліції громадяни звільняються від кримінальної відповідальності, інформує Сектор комунікації поліції Волинської області.

Telegram Channel