Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Схід і Захід єднаються

До нововолинців приїхали маріупольці

Алла ЛІСОВА


Більше року триває дружба між педагогічними і учнівськими колективами шкіл-колегіумів міст Нововолинська і Маріуполя Донецької області. Партнерські контакти започаткували з допомогою Інтернет-зв’язку з метою реалізації освітньо – виховного проекту «Майбутнє – разом».


Тамтешні керівники закладу разом з учнівським активом запропонували нововолинцям співпрацю, яка швидко переросла у щире спілкування. Наші у відповідь зібрали маріупольцям посилочки із листами, малюнками та солодощами. Згодом запросили їх на Волинь.



Попереду – обмін досвідом, спільні уроки, цікаві ознайомлювальні екскурсії визначними околицями Нововолинська, сусіднього Володимир – Волинського, поїздки до Луцька та Львова.



І ось минулого вівторка тринадцять маріупольських школярів – кращих представників 7-10 класів їхнього закладу – разом із своїм директором Оленою Сарахман та його заступником Ольгою Пройдаковою прибули у шахтарське місто. У школі № 1-колегіумі їх зустрічали хлібом-сіллю і гарячими оплесками. Цього ж дня у них відбулася зустріч із першим заступником міського голови, секретарем ради Андрієм Сторонським, обмінялися сувенірами. Учні з Маріуполя поділилися першими враженнями від нашого краю, нововолинської школи, дякували за зворушливо – теплий прийом і можливість побачити «як живуть українці за двадцять кілометрів від Європи». Директор маріупольської школи – колегіуму №28 Олена Сарахман наголосила, що своїм візитом вони ще раз довели: наша країна – єдина і нероздільна. А з огляду на ситуацію у країні,  дитяча дипломатія зараз дуже доречна.


Попереду – обмін досвідом, спільні уроки, цікаві ознайомлювальні екскурсії визначними околицями Нововолинська, сусіднього Володимир – Волинського, поїздки до Луцька та Львова.


 

Telegram Channel