Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Влада Познані – проти стриптиз-клубів. А судді – за

Суд відмовив у позові польського міста Познань проти стриптиз-клубів

На думку мера міста настирливе нав’язування пропозицій таких клубів спантеличує мешканців міста та туристів і псує імідж міста, повідомляє RP.pl.



Озброєні кольоровими парасольками працівники тих клубів зачіпають перехожих чоловіків, інтенсивно хвалячи свої пропозиції.



Процес проти п’яти фірм, які утримують у столиці Великопольщі такі клуби, почався у червні. Позов юристів міста стосувався охорони прав людини. Місто домагалося насамперед призупинення діяльності в старомі місті, яке є візитівкою Познані. Влада міста хотіла також призупинити нав’язливу рекламу перехожим, продаж алкоголю без дозволів та за завищеними цінами.
Коли юристи вносили позов у суд, мер Познані Яцек Яшковяк оприлюднив заяву, де підкреслив, що «настирливі заклики, пропозиції перехожим відвідати стриптиз-клуби — це часта практика, яку можна спостерігати в околицях Старого ринку. Озброєні кольоровими парасольками працівники тих клубів зачіпають перехожих чоловіків, інтенсивно хвалячи свої пропозиції. Відтак спантеличують містян та туристів і гостей із-за кордону. З цього приводу надходить багато скарг», — написав він.
У середу Окружний суд в Познані відхилив позов. Суддя Агнєшка Вєчорек зазначила, що влада міста не змогла довести викладених у позові закидів. Представник однієї з фірм-відповідачів Лукаш Мєльош розповів, що тішиться рішенням суду, бо з самого початку прагнули відхилити позов.
Рішення суду вступило в дію.

Telegram Channel