Курси НБУ $ 38.97 € 42.45

На Рівненщині через несправну вентиляцію задихнулося понад 850 свиней

Трапилося це в селі Грабів

На приватній свинофермі, що у селі Грабів Рівненського району, загинуло 853 тварини.



На приватній свинофермі, що у селі Грабів Рівненського району, загинуло 853 тварини.



За попередньою інформацією, це сталося через  неспрацювання системи вентиляції, у зв’язку з чим тварини удушилися. Водночас, аби виключити африканську чуму, місцеві ветеринарні спеціалісти взяли біоматеріал на експертизу. Результати будуть готові вже сьогодні, повідомляє Рівненська ОДА.


Разом з тим, в області є безвідповідальні випадки власників тварин, які, знаючи про захворювання свиней на африканську чуму, намагаються їх реалізувати, а у випадку смерті тварин – викидають.


Зокрема, сьогодні вночі невідома особа вигрузила декілька десятків свиней на територію приватного підприємства біля села Тараканів Дубенського району. Під час дзвінка в поліцію невідомий мотивував це тим, що тварин він купив на цьому підприємстві, після чого вони почали хворіти. На даній свинофермі 9 жовтня зафіксовано факт загибелі тварин, а вже 10-го запроваджено карантин у зв’язку з африканською чумою свиней.


Наразі тварини умертвили безкровним методом і спалили, а матеріали цієї справи скеровані в поліцію та готуються до СБУ.


Ветеринари вкотре закликають жителів Рівненщини – дотримуватися заходів безпеки при утилізації хворих свинней, аби не наражати на небезпеку інших. Тварини можуть бути джерелом розповсюдження АЧС.

Telegram Channel