Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Росія фінансує Талібан

Росія фінансує військові операції бойовиків Талібану проти НАТО в Афганістані шляхом постачання їм пального

Про це повідомляє британське видання The Times із посиланням на афганських чиновників і джерела серед ісламістів, пише «Еспресо».
Так, за даними видання, російські розвідувальні служби відправляють вантажі палива до афганського міста Хайратон на кордоні з Узбекистаном. Звідти паливо безкоштовно відправляють підконтрольним Талібану компаніям.



 Російські розвідувальні служби відправляють вантажі палива до афганського міста Хайратон на кордоні з Узбекистаном.




Таліби таким чином щомісяця отримують близько $2,5 млн готівкою від продажу пального.
"Ми продаємо пальне та розподіляємо гроші безпосередньо серед командирів. Російські поставки пального почали надходити нам 18 місяців тому. Спочатку це були лише кілька танкерів, щоб протестувати систему. Але потім кількість раптово зросла і кожен місяць прибуває безліч танкерів. Росіяни дають все це нам безкоштовно - ми просто платимо мито за ввезення, а потім залишаємо прибуток собі", - розповів виданню скарбник "Талібану" з провінції Газні.
Талібан почав оприлюднювати відносини з міжнародними покровителями у відповідь на рішення президента США Дональда Трампа спрямувати додатково 3,8 тис. американських військових і нове фінансування афганському уряду. "Ми приймаємо гроші від російських неохоче, але це необхідно на даному етапі нашого джихаду", - додав скарбник бойовиків.

Telegram Channel