Курси НБУ $ 38.97 € 42.45

Польська Gazeta Wyborcza запустила україномовний додаток у Вроцлаві

Вчора, 18 жовтня, польська загальнонаціональна Gazeta Wyborcza вийшла з україномовним додатком у місті Вроцлав

Про це порталу «inPoland.net.pl» повідомила керівник україномовного проекту у виданні Магдалена Ногай (Magdalena Nogaj), пише ЗІК.


Перший україномовний випуск містить 16 сторінок. Його розповсюджують безкоштовно в місцях, які українці відвідують найчастіше – українська церква у Вроцлаві, інформаційний пункт, місцях, де вони шукають роботу.



То не перекладена на українську мову Gazeta Wyborcza. Абсолютно ні. Це цілком інше видання, призначене для українських читачів



«То не перекладена на українську мову Gazeta Wyborcza. Абсолютно ні. Це цілком інше видання, призначене для українських читачів, де будуть новини, які написані для української аудиторії, що мешкає у Вроцлаві», – розповіла Магдалена Ногай.


У першому номері можна прочитати про проблеми легалізації перебування в Польщі, історію Олега, який приїхав у пошуках праці до Вроцлава, і його враження від свого першого дня в новій країні. Також там розміщена схема міського транспорту, інтерв’ю з головою фундації Ukraina, анонси найближчих подій та інформація про те, де можна відпочити з дітьми.


Як зазначила Магдалена Ногай, на даний момент після виходу першого номера буде прийнято рішення про подальшу долю проекту, періодичність виходу номерів. Якщо буде попит на інформаційний продукт – з’являться наступні випуски.


«Хочемо, щоб українцям жилось у Вроцлаві краще, і таким чином стараємось їм спростити процес адаптації», – інформує керівник проекту.


Нагадаємо, 21 лютого 2017 року вперше в Польщі вийшов україномовний додаток впливового видання Dziennik Gazeta Prawna.

Telegram Channel