Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У Голобах говорили, як дати поштовх «молочній справі»

Волинь-нова

У Голобах говорили, як дати поштовх «молочній справі»

Волинський Інститут Права продовжує роботу з Голобською громадою в межах підтримки реалізації Стратегії розвитку громади

13 жовтня 2017 року в стінах селищної ради був проведений семінар «Виклики та можливості для виробників молока». Говорили про сире молоко: його збір, від чого залежить якість продукту та як налагодити системну співпрацю із тими підприємствами, які це молоко приймають.
Спікером на заході був Юрій Бакун. Запрошений - експерт з багаторічним стажем з Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України.



Говорили про сире молоко: його збір, від чого залежить якість продукту та як налагодити системну співпрацю із тими підприємствами, які це молоко приймають.




На прикладах німецьких та польських ферм, які свого часу персонально відвідав, Юрій виділив основні моменти, які мають вплив на якість молока, а саме: оснащення корівників, необхідність відповідного освітлення, нюанси догляду за тваринами та власне збір сирого молока.
Експерт також звернув увагу на можливості нашого регіону. «Волинь – регіон з великими угіддями та пасовищами для худоби… Можна і  варто це використовувати у вашому господарстві» - наголосив пан Юрій. Тому крім практичних порад розведення великої рогатої худоби, ще селян закликали розвивати власну справу. Їм в допомогу були презентовані програми підтримки для фермерів, які плануються на наступний рік та програму конкретних кроків для охочих розвивати власне господарство.
В ході розмови учасники семінару ділилися досвідом, проблемами та колегіально обговорили питання, що виникали. Також згадали про поїздку влітку на один з кооперативів у Тернопільській області. Виконуючий обов’язки старости с. Попович, пан Віталій Мартинець, висловив свої позитивні враження про діяльність молочного кооперативу на Тернопільщині та наголосив на потребу створення кооперативу в ОТГ. Віталій зауважив, що у даному напрямі вже є певні напрацювання, зокрема він особисто доносить до громади переваги створення кооперативів і має активістів, які займаються сільським господарством, є зацікавлені у створенні кооперативу і працюють над цим. 


Захід відбувся в межах реалізації проекту «Сприяння реалізації Стратегії розвитку Голобської громади із використанням інструментів громадської участі», що реалізується Волинським Інститутом Права за підтримки програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».

Telegram Channel