Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У Луцьку з дня на день очікують вакцин від грипу

Волинь-нова

У Луцьку з дня на день очікують вакцин від грипу

Фахівці Волинського обласного лабораторного центру інформують, що з початку епідемічного сезону, котрий почався 2 жовтня, від вірусних інфекцій постраждало майже 7,5 тисячі наших краян

Оксана КРАВЧЕНКО
За останній тиждень в області на ГРВІ захворіло понад 4 тисячі осіб, що на 17 відсотків більше, ніж попереднього. Перевищення епідемічного порогу не зафіксовано в жодному з районів та міст Волині. Найвищі показники захворюваності зареєстровано в містах Луцьку та Нововолинську, найнижчий – у Ратнівському районі. Найуразливіша категорія – діти, які становили майже 68 відсотків усіх хворих. Збільшилась кількість госпіталізованих з діагнозом ГРВІ до 138 осіб (проти 111 хворих минулого тижня), з них 94 відсотки—маленькі пацієнти.



Вакцини для імунопрофілактики грипу цими днями завезуть. Орієнтовна вартість однієї дози становить 180-190 гривень.




Вірусів грипу з початку епідемічного сезону лабораторно не виявлено. На Волині зараз циркулюють збудники інших респіраторних вірусних інфекцій (респіраторно-синцитіальний вірус, риновірус). Однак, медики нагадують, що забувати про небезпеку грипу не варто, а найкращим захистом від цієї підступної недуги є щеплення.
За інформацією ДВТП «Волиньфармпостач», вакцини для імунопрофілактики грипу цими днями завезуть. Орієнтовна вартість однієї дози становить 180-190 гривень.
Подбати про свою безпеку лікарі закликають літніх людей, осіб з хронічними захворюваннями легенів, нирок, серцево - судинної системи, з порушенням обміну речовин, включаючи цукровий діабет, із зайвою вагою. Також це стосується людей із групи епідемічного ризику: медичного персоналу , працівників дитячих навчальних закладів, сфери послуг, торгівлі, транспорту.
 

Telegram Channel