Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Розенблата затримали на кордоні із діамантами і золотом

Волинь-нова

Розенблата затримали на кордоні із діамантами і золотом

Сьогодні в 11 годин ранку в аеропорту "Київ" (Жуляни) співробітниками НАБУ був затриманий депутат Верховної Ради Борислав Розенблат при спробі вилетіти рейсом W67307 Київ - Кельн Німеччини

Про це повідомив LB.ua джерело в аеропорту "Київ".
За його словами, при собі у Розенблата були золото і діаманти.
Нардеп вчора і сьогодні не з'явився в суд.



Йому інкримінують отримання хабара $285 тис. хабара



18 липня Солом'янський районний суд Києва обрав Розенблату запобіжний захід у вигляді 7 млн гривень застави. Йому інкримінують отримання хабара $285 тис. хабара. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальному видобутку бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати і експортувати бурштин з Житомирської області. Депутат повинен був допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами і внести законодавчі поправки в Митний та Податковий кодекс спеціально під "Фуджейру", в тому числі щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура обіцяла передати в суд справу депутатів Розенблата та Максима Полякова до 15 жовтня.
13 жовтня Солом'янський райсуд Києва не зміг розглянути клопотання САП про продовження зобов'язань, покладених на Розенблата.

Telegram Channel