Курси НБУ $ 38.97 € 42.45

В Україні з’явиться одна з найбільших в Європі вітроелектростанцій

Міжнародна компанія EuroCape New Energy Limited наступного року на березі Азовського моря розпочне будівництво ВЕС потужністю 500 мегават

З початку 2018 року на у Запорізькій області розпочнеться будівництво найбільшої в Україні вітроелектростанції (ВЕС). Про це НВ розповів регіональний представник EuroCape New Energy Ukraine I у Запорізькій області Микола Калаянов.



Обсяг інвестицій складе 700 млн євро




За його словами, сумарна потужність 167 вітроагрегатів становитиме 500 МВт. Обсяг інвестицій складе 700 млн євро. Компанія має намір завершити будівництво через три-чотири роки.
Калаянов зазначив, що на території Гірсівської об’єднаної територіальної громади (Приазовський район), де розташується частина ВЕС, присутні "постійні, але не шквальні" вітри. Згідно європейських стандартів, вони забезпечать високу ефективність використання вітроагрегатів.
Міжнародна компанія EuroCape New Energy Limited у 2008 році заснувала свою українську "дочку". EuroCape New Energy Ukraine подала в уряд заявку на будівництво однієї з найбільших у Європі вітроелектростанцій потужністю 500 Мвт, пише НВ.

Telegram Channel