Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Біля лісу жити — голодному не бути

Волинь-нова

Біля лісу жити — голодному не бути

Нинішньої щедрої осені любителям «тихого полювання» не доводиться повертатися додому впорожні — визирають із кошиків і ті, що в беретах, і ті, що в капелюшках. Тож саме на часі — рецепт грибної страви

Грибний суп Iз галушками
Інгредієнти: 200—300 грамів свіжих грибів, 1 літр води, 1 морквина середньої величини, 1 корінь петрушки, 1 цибулина, 2 ст. л. масла вершкового, 4 гілочки петрушки, 150 мл молока, 100 г манної крупи, 1 сире яйце, сіль за смаком.
Приготування. Гриби ретельно очистити, обдати окропом, дрібно нарізати і відварити. Отриманий бульйон — основа майбутнього супу. Гриби дістаємо шумівкою або відкидаємо на друшляк. І разом із дрібно нарізаними цибулею, морквою та корінням петрушки смажимо на вершковому маслі. А тим часом займемося галушками. З манки, молока, яйця місимо тісто, скачуємо невеликий джгут і ріжемо на маленькі шматочки.
У каструлю з бульйоном додаємо спочатку гриби з овочами. За кілька хвилин до готовності кидаємо галушки і варимо, поки не спливуть.



До речі
Деякі господині додають у галушки ще й натертий сир. Кажуть, так іще смачніше.
Якщо замість вершкового масла використати олію, а галушки замісити на воді — вийде чудова пісна страва.

Telegram Channel