Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Зарано повірили в перемогу

Волинь-нова

Зарано повірили в перемогу

«Верес» пропустив у матчі з ФК «Маріуполь», граючи в більшості

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Українська Прем’єр-ліга. 12 тур. «Верес» (Рівне) – ФК «Маріуполь» (Маріуполь) – 1:1 (1:0 – Сергій Борзенко, 65 хв.; 1:1 – Андрій Тотовицький, 80 хв.)
14 жовтня. Львів. Стадіон «Арена Львів». 1060 глядачів. Головний суддя Сергій Бойко (Київська область).
«Верес»: Олександр Бандура, Василь Кобін, Володимир Адамюк, Сергій Борзенко, Сергій Сімінін, Роман Карасюк, Валерій Федорчук (Євген Морозенко, 90 хв.), Ростислав Волошинович (Артур Западня, 90+2 хв.), Антон Котляр (Геннадій Пасіч, 84 хв.), Руслан Степанюк, Михайло Сергійчук. Головний тренер Юрій Вірт.
Рівняни і маріупольці, як і минулого сезону в Першій лізі, є «прямими конкурентами». Цього разу – за місце у чільній шістці Української Прем’єр-ліги!



Хлопці із «Вереса», якщо ви з якогось переляку вирішили «брати приклад» з Ярослава Ракицького – вам таки варто переглянути своє рішення!



Нагадаємо, що на старті першого кола команди зіграли у прифронтовому Маріуполі внічию — 0:0. А ось матч другого кола припав на 14 жовтня. День, який для кожного свідомого українця є потрійним святом – Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва і День захисника України!
На жаль, навіть це не змусило кількох гравців-українців (інших у стартовому складі й не було) «червоно-чорного» (!!!) клубу покласти руку на серце й хоч якось ворушити губами під час виконання «Ще не вмерла…». «Великий привіт» капітану Сергію Борзенку, голкіперу Олександру Бандурі і гравцеві із солідним досвідом виступів за Національну збірну Василю Кобіну! Хлопці, ви граєте за клуб, що презентує регіон, земля якого впродовж століть щедро полита кров’ю як українських козаків, так і захисників нашої Вітчизни пізніших поколінь! Тому якщо ви з якогось переляку вирішили «брати приклад» з Ярослава Ракицького – вам таки варто переглянути своє рішення!
Щодо безпосередньо футболу, то команди прекрасно усвідомлювали турнірне значення очного поєдинку й не шкодували сил на полі.
Рівняни відкрили рахунок у другому таймі після розіграшу стандарту. Василь Кобін навісив зі штрафного на Валерія Федорчука. Удар головою – і Рустам Худжамов та штанга рятують маріупольців, проте Сергій Борзенко перший на добиванні!
А через три хвилини захисник гостей Сергій Яворський одержує пряму червону картку. «Ох ти ж йо…!» – вигукнув один із коментаторів матчу, коли Яворський просто-таки спробував «відірвати ногу» Ростиславові Волошиновичу.
«Гра в більшості», перевага в рахунку, домашній (хай і умовно) стадіон – здавалося, що є всі передумови для підсумкової перемоги «Вереса»!
Та де там – саме у меншості ФК «Маріуполь» несподівано «додав» і таки домігся свого. В епізоді, коли суперник розігрував свою комбінацію, яку завершував гольовим ударом Андрій Тотовицький, до захисників рівнян були великі запитання.
Найбільшою ж сенсацією туру несподівано став результат зустрічі «Чорноморця» та «Динамо» в Одесі. Вже на 21-й хвилині кияни «летіли» 0:2 у матчі з аутсайдером. І до кінця поєдинку спромоглися лише відквитати один гол. Це вже третій матч УПЛ поспіль, в якому динамівці не можуть перемогти…
Усі результати 12-го туру: «Шахтар» – «Ворскла» – 3:2; «Сталь» – «Зоря» – 0:1; «Верес» – ФК «Маріуполь» – 1:1; «Зірка» – «Карпати» – 0:0; «Олімпік» – ФК «Олександрія» – 1:0; «Чорноморець» – «Динамо» – 2:1.



За воротами
Юрій ВІРТ, головний тренер «Вереса»:
«Матч можна розділити на дві частини: до вилучення і після. До вилучення ми контролювали хід гри і забили гол. А в більшості – зупинилися. Рано повірили в перемогу. Це дивно, бо грали проти дуже хорошої команди. Сьогодні ми загубили два очки.
Занадто багато помилок наробили у заключній двадцятихвилинці. Суперник зрівняв рахунок і міг забити ще. Так не можна грати».


Telegram Channel