Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Роман–обман

Волинь-нова

Роман–обман

Олені дуже сподобалося бути розлученою: ніяких тобі претензій, ніяких сварок, ніяких обов’язків. Одним словом: не бита, не клята. Вона насолоджувалася цим статусом уже три роки і була б абсолютно щасливою, якби мало не щодня мати та подруги постійно нагадували їй про те, що жінка з таким обличчям, фігурою, розумом і добрим серцем повинна мати якщо не чоловіка, то бодай мужчину під боком

Sandra OLEK


І таки дістали. Скрушно зітхнувши, жінка зареєструвалася на одному з міжнародних сайтів знайомств. І була здивована, коли майже одразу їй написав симпатичний англієць, вдівець, дещо старший за віком. Мужчина повідомляв, що він новачок на цьому сайті, зайнятий роботою і вихованням доньки, тому для кращого спілкування і для того, щоб дізнатися про Олену більше, пропонував листуватися через електронну пошту. Жінка погодилася. Вони обмінялися адресами.



А тоді приходить лист начебто від юриста мужчини. Він повідомляє, що коханий помер і заповідає жінці велетенську суму грошей, а також пояснює: щоб одержати її, потрібно витрачатися на відкриття візи, дорогу і подібне.



Того ж дня Ларрі (так звали чоловіка) надіслав їй лист, у якому були три його фотографії. На одній із них він був у джинсах і светрі, на другій – у спортивному костюмі, на третій – у смокінгу. «Який же він красень!» – подумала жінка, і на серці вперше за довгий період свободи трохи потепліло.
Вона вислала і свої фотографії, переживаючи, чи достатньо гарна для такого мужчини, як з показу мод. В кінці листа були запитання: чи давно вона зареєстрована на цьому сайті, чи зустрічалася вже з кимось, де і ким працює?
Вирішивши, що питання означає: як довго вона на цьому сайті «нікому не потрібна», відповіла, що поставила свою анкету лише вчора. Одразу ж прийшов лист, який зворушив її до сліз. З нього жінка довідалася, що Ларрі — успішний бізнесмен, має чудовий будинок і віллу (фотографії додавалися). Але шість років тому в автомобільній катастрофі загинула його дружина. Він і досі не може оговтатися від шоку. Ні, він не зовсім самотній. У нього є дочка Мері від коханої людини. З фотографії на Олену дивилася сумна дівчина-підліток. Очі жінки стали вологими.
Вона продовжила читати. Всі ці шість років Ларрі був у відчаї. Не міг дивитися на жінок і думав, що ніколи не зможе забути свою чудову Кейт. Але життя триває. Тому оце нещодавно він нарешті наважився шукати свою другу половинку. І дуже радий, що тільки-но почавши вивчати анкети жінок (нова дружина неодмінно має виглядати не так красиво зовні, як бути гарною людиною, яка здатна замінити Мері матір), зустрів її, Олену. До того ж, коли він показав фотографії дочці, вона аж ожила, сказавши, що бачить разючу схожість в обличчях матері та нової знайомої батька.
На цьому лист закінчувався. Жінка одразу ж кинулася відповідати. Вона писала про те, що, звісно, дуже шкода, що його дружина загинула. Та ще й у такому молодому віці. Страшенно жаль, що Ларрі і Мері залишилися без коханої і люблячої людини. Але дарунком долі для
нього таки є те, що він має дочку від коханої жінки. І це має допомагати йому долати біль і життєві труднощі.
Відповідь прийшла блискавично. Чоловік знову наголосив на тому, що вона подобається не тільки йому, а й дочці. Тому скоро вони приїдуть у гості. Ларрі дякував за розуміння, підтримку. Лист закінчувався словами: «Віднині твоє ім’я буде першим, що буде зі мною, коли я прокидатимусь, і останнім моїм видихом, коли я вмиратиму». Ці поетично-патетичні слова були взяті в лапки, і Олена зробила припущення, що це цитата. Їй закортіло дізнатися, кому з письменників чи інших відомих людей вони належать. Вона скопіювала цю цитату, внесла в пошуковик…
І зраділа, що робила це сидячи, бо впала б від прикрої несподіванки: першим у списку запитів на цей пошук стояв сайт, в якому описувалися схеми шлюбних обманщиків. І це поставлене в пошуковик речення, і весь текст отриманого жінкою листа був повністю в такому вигляді, в якому й вона його отримала.
На цьому сайті наводилися типові слова, словесні формули, схеми дій шлюбних аферистів, які переслідують лише одну ціль – видурювати гроші в довірливих жінок.
Похоловши, Олена продовжувала читати, що після цього листа її обранець має надовго «зникнути». А вона повинна після його чудових слів таки поцікавитися, куди ж він подівся. З його відповіді жінка дізнається, що він раптово дуже захворів і має пройти обстеження. Потім знову – тиша з його боку. А тоді приходить лист начебто від юриста. Він повідомляє, що коханий помер і заповідає жінці велетенську суму грошей, а також пояснює: щоб одержати її, потрібно витрачатися на відкриття візи, дорогу і тому подібне. То ж юрист пропонує, щоб вона вислала йому певну суму, а він сам потурбується про те, аби жінка отримала спадщину з «доставкою додому».
«Роман–обман», – подумала Олена, шкодуючи тих жінок, які стають жертвами таких аферистів. Спочатку вона хотіла просто заблокувати так званого «Ларрі», а потім таки вирішила показати, що їй усе відомо, тому й написала: «Любий Ларрі. Я знаю, що ти незабаром помреш. Будь ласка, мою частину твоєї спадщини відпиши якійсь іншій жінці».


 

Telegram Channel